LR atsauc informāciju, ka prezidents, "iespējams, saņēmis friziera pakalpojumus" (2)

Papildināts
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts prezidenta kanceleja/Twitter.com

Latvijas Radio (LR) atsaukusi informāciju par Latvijas Valsts prezidenta Egila Levita iespējamajiem Covid-19 ierobežojumu pārkāpumiem, kuros viņš saskaņā ar LR iepriekš vēstīto, "iespējams, izmantojis friziera pakalpojumus".

Latvijas Radio rīcībā bija nonākušās neoficiālās ziņas, ka matu griezumu šajā ierobežojumu laikā it kā veikusi arī augsta Latvijas amatpersona – Valsts prezidents Egils Levits.

LR vēstīja, ka sazinājās ar Valsts prezidenta kanceleju. Tās padomniece saziņai ar sabiedrību Aiva Rozenberga sākotnēji sniedza šādu komentāru.

"Ja būtu kāds ļoti rūpīgi izsekojis līdzi Valsts prezidenta matu garumam pēdējo vairāku nedēļu laikā, tad varētu redzēt, ka tā [frizūra] ir kļuvusi tikai kuplāka. Mati pāris, vairāku nedēļu garumā nav griezti."

Latvijas Radio atsaukusi informāciju par to, ka Latvijas Valsts prezidents Egils Levits šo noteikumu ir pārkāpis un friziere no Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "Rīta panorāma" komandas šo pakalpojumu Valsts prezidentam ir sniegusi. 

"Es zinu, ka konkrētais cilvēks noteikti ir kādreiz sniedzis šo pakalpojumu Valsts prezidentam, bet, kā es vēlreiz saku: šo pēdējo vairāku nedēļu laikā no informācijas, kas ir manā rīcībā, Valsts prezidentam šāds pakalpojums nav sniegts," norādīja Rozenberga.

LR vēstīja, ka LTV pārstāvei Kristai Luīzei Priedītei šis fakts bija jaunums un viņa apliecināja, ka televīzijas rīcībā nav informācijas, ka kāds darbinieks darba laikā vai ārpus darba pienākumu veikšanas būtu veidojis prezidentam frizūru brīdī, kad valstī ir ierobežojumi.

Stundu vēlāk prezidenta pārstāve Rozenberga Latvijas Radio atzvanīja un precizēja, ka prezidents matus nav griezis vairāk nekā astoņas nedēļas.

"Valsts prezidentam friziera pakalpojumi pēdējo reizi tika sniegti pagājušā gada 2. decembrī. Līdz ar to šī informācija, kas ir nonākusi Jūsu rīcībā, ir dezinformācija. To arī jebkurš cilvēks var pārliecināties pēc publiski esošām fotogrāfijām. Valsts prezidents ļoti nopietni izskata šos friziera aizliegumu pakalpojumus," skaidro Rozenberga.

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka no 21. decembra ir aizliegti skaistumkopšanas pakalpojumi Covid-19 pandēmijas dēļ.

Veselības ministrijā skaidroja, ka šie pakalpojumi ierobežoti, vērtējot vairākus aspektus, piemēram, vai pakalpojumu sniedz ilgāk par 15 minūtēm (kopā ar laiku uzgaidāmajā telpā), vai ir tiešs cilvēku kontakts pakalpojumu sniegšanas laikā, vai ir iespējams lietot sejas masku (piemēram, pie kosmetologa un fotosesijās tās nelieto), lielāko uzsvaru liekot uz kritēriju, vai bez šī pakalpojuma cilvēks var iztikt trīs nedēļas.  

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu