"Suņiem vienmēr ir prieks mani ieraugot!" Pensionārs, kurš jau 13 gadus staidzina slimu cilvēku suņus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džons Hovarts.
Džons Hovarts. Foto: Facebook/GinnyHowarth

Ne visi varoņi valkā apmetņus - daži staidzina suņus. Džons Hovarts 13 gadus katru dienu ir staidzinājis vecāka gadagājuma un slimu cilvēku suņus, vēsta portāls "Lad Bible".

74 gadus vecais kungs, kurš 22 gadus kalpoja Karaliskajā flotē, staidzina suņus tāpēc, ka viņam ļoti patīk suņi, un viņš zina, ka viņi ir fantastiski pavadoņi - pat cilvēkiem, kuri ir pārāk nespēcīgi, lai dotu viņiem nepieciešamo pastaigu. 

Viņš veic šo cēlo pienākumu kā brīvprātīgais organizācijā "The Cinnamon Trust", kas ir nacionāla labdarības organizācija, kas paredzēta veciem cilvēkiem, neārstējami slimiem cilvēkiem un viņu mājdzīvniekiem.

Atzīstot viņa darbu, labdarības organizācija Džonu nesen pagodināja ar dienesta balvu. "Dažiem cilvēkiem, kuri dzīvo vieni, ir kāds, kurš staigā ar viņu suņiem, un tas nozīmē, ka suns vingro, un tiek nodarbināts. Daži brīvprātīgie laika dēļ neved pastaigā suņus katru dienu, bet es gan, jo ienīstu domāt, ka suns gaida pastaigu un ir vīlies, jo tā nav notikusi.

Pārsvarā arī suņi ir veci, tāpēc pietiek ar pusstundas pastaigu. Šķiet, ka visi cilvēki ir pateicīgi par manu palīdzību, daži visu dienu neredz nevienu citu - suņiem vienmēr ir prieks mani redzēt, un es priecājos viņus redzēt," sacīja Džons. 

Džona loma tomēr nav vienmēr tikai pastaigas un suņa glaudīšana. Vienu reizi suns ieraudzījis kaķi un tā parāvis saiti, ka Džons nokritis, saskrāpējis seju un sasitis brilles. Savas nelokāmās apņemšanās gadu laikā viņš ir piedzīvojis arī daudz zaudējumu, jo daudzi suņi un viņu īpašnieki aizgājuši mūžībā.

Viņam dzīvē nācies apmeklēt daudzas bēres, un viņš pat atradis vienu vīrieti mirušu sēžam krēslā. Kaut arī šī pieredze ir bijusi sāpīga, Džons zina, ka viņa kalpošana ir nenovērtējama - un viņa centība ir padarījusi viņa ģimeni lepnu.

"Viņš ir ļoti laipns vīrietis un patiešām mīl suņus, un tā ir viņa motivācija 14 gadus kalpot šai organizācijai. Es ļoti lepojos ar viņu, tāpat kā abas mūsu meitas," sacīja Džona sieva Džinnija. 

"Es esmu iecerējis turpināt tik ilgi, cik es to spēju, kas, cerams, vēl kādu laiku būs," sacīja Džons. 

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu