Vairākiem Latvijas mediķiem, kuri saņēmuši abas vakcīnas devas, atklāts Covid-19 (52)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: AFP/SCANPIX

Vairāki Latvijas mediķi, kuri saņēmuši abas divas Covid-19 vakcīnas devas, paši kļuvuši par koronavīrusa nēsātājiem. Visiem inficēšanās atklāta nejauši, jo nebija slimības pazīmju. Komentējot notikušo, infektologi atgādināja, ka vakcinācija nepasargā no inficēšanās. Toties slimība rit viegli un nav letāla iznākuma, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Arī pēc divu vakcīnas devu saņemšanas iespējams inficēties ar Covid-19. To pierāda analīzes, ko ik nedēļu veic Latvijas slimnīcās strādājošajiem.

Vīrusa klātbūtne tiek atklāta, taču slimības gaita nav pat pamanāma vai tā ir viegla. 

"Vakcīna nepasargā no inficēšanās. Tās mērķis – lai nenomirtu un neslimotu smagā formā. Tas vīruss arī mazāk izplatās. Starp tiem, kas divas vakcīnas saņēmuši, zinu vairākus, kuriem konstatēts vīruss, bet viņi nav slimojuši," sacīja Rīgas Stradiņa universitātes profesore Ludmila Vīksna.

Man ir kolēģe, kas ir riska grupā, viņa arī saslima pēc pirmās devas saņemšanas, bet slimoja starp viegli un vidēji, bet citādāk, zinot viņas slimības buķeti, riska grupu, – viņa būtu aizgājusi bojā," norādīja Vīksna.

Komentāri (52)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu