Dumpi uztrauc epidemioloģiskie riski priekšvēlēšanu kampaņās (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis piedalās preses konferencē pēc Valsts operatīvās medicīniskās komisijas sēdes, kurā apsprieda dienestu gatavību koronovīrusa atklāšanai un ārstēšanai Latvijā.
Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis piedalās preses konferencē pēc Valsts operatīvās medicīniskās komisijas sēdes, kurā apsprieda dienestu gatavību koronovīrusa atklāšanai un ārstēšanai Latvijā. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Veselības ministrijas galveno infektologu Ugu Dumpi vairāk par vasaras sākumā gaidāmo pašvaldību vēlēšanu norisi uztrauc iespējamie epidemioloģiskie riski dažādu priekšvēlēšanu kampaņu laikā.

Intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze", vaicāts, vai vēlēšanas varēs droši notikt, viņš paudis cerību, ka jūnijā epidemioloģiskā situācija valstī būs uzlabojusies. "Droši vien līdz tam laikam vēlēšanu iecirkņu darbinieki būs vakcinēti," minējis speciālists.

Dumpis atzinis, ka ir vairāk uztraukts nevis par to, kā notiks vēlēšanas iecirkņos, bet par to, kādi politiķu lēmumi parādīsies pirms vēlēšanām, kādas kampaņas tiks rīkotas uz vietas pašvaldībās un vai saistībā ar to visu nepieaugs cilvēku pulcēšanās.

Kā ziņots, valdošās partijas šomēnes sāka diskusiju par nepieciešamību Covid-19 izplatības dēļ pārcelt jūnijā gaidāmās pašvaldību vēlēšanas, taču pagaidām liela atbalsta koalīcijā tam nav.

Pašvaldību vēlēšanas, kas notiks visā Latvijā, izņemot Rīgu, paredzētas jūnija pirmajā sestdienā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu