Covid-19 ārsts: Nejautājiet man, kura vakcīna ir vislabākā (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ārsts. Ilustratīvs attēls.
Ārsts. Ilustratīvs attēls. Foto: ROMAIN LAFABREGUE/AFP

Bredfordas Karaliskās slimnīcas ārsts Džons Vraits ir pamanījis, ka viņa kolēģi dod priekšroku tikai vienai Covid-19 vakcīnai, savukārt sabiedrības locekļi bieži vien dod priekšroku citai vakcīnai. Viņš apgalvo, ka šis nav laiks, kad jābūt izvēlīgam, ziņo raidsabiedrība BBC.

Diskusija par vakcīnām ir radījusi diezgan daudz savdabīgu situāciju.

"Tā kā tik daudz farmācijas uzņēmumu sacenšas šajā zinātniskajā "sacīkstē", cilvēki man sāk arvien vairāk vaicāt: "Vai es varu izvēlēties vakcīnu? Un kuru vakcīnu jūs ieteiktu?""

Ārsta Džona Vraita atbilde ir vienkārša: "Mēs pieņemam jebkuru vakcīnu, kas mums tiek dota. Izvēles ideja šķiet tik nepareiza situācijā, kad visā pasaulē ir tik liels vakcīnu trūkums."

Turpretī tiek ziņots, ka Itālijā policijas arodbiedrības atsakās no vakcīnas "AstraZeneca" uzskatot, ka "Pfizer" un "Moderna" vakcīnas ir efektīvākas, un tiek apgalvots, ka tikai daži itāļu ārsti to noraida, pamatojoties uz to, ka imunitātes nodrošināšana prasa ilgāku laiku.

"Šādus apgalvojumus vēl ir pāragri izteikt," sacīja ārsts.  

Ārsts apgalvo, ka viņa pacienti priekšroku dod "AstraZeneca" vakcīnai. "Cilvēkus mierina, ka tās ir izgatavotas Lielbritānijā un rūpīgi pārbaudītas," sacīja ārsts.  

Gan ārstu, gan sabiedrības locekļu vidū ir skepse par Krievijas un Ķīnas Covid-19 vakcīnu alternatīvām.

"Tomēr Ķīnas "CoronaVac" rezultāti izskatās arī daudzsološi," sacīja ārsts.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu