Deviņus gadus veca meitene traģiski aiziet mūžībā gaisa piesārņojuma dēļ

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AJ/twitter.com

2013. gadā Londonā nomira deviņus gadus veca meitene ​Ella Adoo Kissi Debra. Pirmo reizi Lielbritānijas tiesa nolēmusi, ka nāves cēlonis bija gaisa piesārņojums, vēsta portāls "Lifegate".

2013. gada 15. februārī Ella traģiski aizgāja mūžībā pēc tam, kad neizdevās pārvarēt smagu astmas lēkmi. Slimība jau bija radījusi daudz grūtību deviņu gadu laikā, un viņa teju trīsdesmit reizes bija hospitalizēta.

Gadu vēlāk, 2014. gadā, Lielbritānijas tiesa konstatēja, ka bērna nāve ir saistīta ar akūtu elpošanas mazspēju, ko izraisa smaga astmas forma. Tobrīd gaisa piesārņojums netika vainots.

Visā apelācijas procesā tika uzklausīti vairāki liecinieku pārskati, kas tika pieprasīti, jo parādījās jauni pierādījumi, kas tika balstīti uz zinātnes sasniegumiem.

Gaisa piesārņojuma speciālista Stīvena Holgāta sagatavotais 2018. gada ziņojums šajā lietā bija īpaši ietekmīgs.

Holgāts atrada pārsteidzošu pierādījumu starp Ellas nāvi un augsto gaisa līmeņa piesārņojumu, kas reģistrēts novērošanas stacijās netālu no viņas mājām.

Gaisa piesārņojums esot nogalinājis deviņu gadus vecu meiteni. Lielbritānijā šis ir pirmais gadījums, kad gaisa piesārņojums tiek identificēts kā nāves cēlonis.

Lielbritānijas tiesa pieņēma šo lēmumu, pamatojoties uz pētnieka Filipa Barlova iesniegtajiem pierādījumiem.

Tiesa savu lēmumu pieņēma pēc septiņus gadus ilgas tiesiskās cīņas par nāves cēloni.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu