VIDEO Bezpajumtnieki iemitinās bēniņos un izraisa pamatīgu ugunsgrēku. Evakuēti 20 cilvēki (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsdzēsēji. Ilustratīvs foto.
Ugunsdzēsēji. Ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

12. martā nejauks pārsteigums jau no paša rīta bija daudziem Jurģu ielas 8. nama iedzīvotājiem Kauguros. Bezpajumtnieki, kas iemitinājušies bēniņos bez atļaujas, bija izraisījuši ugunsgrēku, radot draudus vairākiem desmitiem cilvēku, ziņo raidījums "Degpunktā". 

Pāris bezpajumtnieki Kauguros atraduši drošu vietu, kur pārlaist aukstās ziemas naktis. Kaut kā iekļuvuši Jurģu ielas astotā nama bēniņos, ļaudis tur ierīkoja komfortablu guļamistabu. To gan viņi centās noslēpt no ēkas iedzīvotājiem. 

"Es dzirdēju no kaimiņiem, ka tur kaut kādi ļaudis ir pulcējas un lieto daudz alkoholu, bet pats ne reizi neesmu redzējis," teica mājas iedzīvotājs Ričards.

Kaimiņš Viktors ar nelūgtajiem ciemiņiem ir pat pāris reizes sastapies: "Es viņiem teicu - ejiet prom no šejienes. Kad sākās Covid-19 pandēmija, toreiz teicu, lai tevis te vairs nebūtu, citādi izsaukšu policiju. Viņš nepalika, aizgāja."

Ceturtdien noskaidrojies, ka nekur tālu bezpajumtnieki aizgājuši nav. No plkst. 11.00 rītā pa kāpņu telpu staigāja neskaitāmi operatīvo dienestu darbinieki. Policisti un ugunsdzēsēji centās novērst briesmas, ko radīja nelūgtie viesi, neuzmanīgi rīkojoties ar uguni.

Ugunsdzēsēji stundām ilgi centās piekļūt gruzdošajiem perēkļiem, urbjot caurumus betona grīdā. Process bija ilgs un pastāvēja draudi, ka vairāki zemāko stāvu dzīvokļi būs pamatīgi salieti. Dienesta pārstāve saka, ka evakuējās liela daļa iedzīvotāju.

"Ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg siltinājums starp piekto stāvu un bēniņiem simts kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 20 cilvēki," norāda VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Video: raidījuma "Degpunktā" sižets 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu