Daudzās Eiropas valstīs norisinājušies protesti un demonstrācijas pret pandēmijas ierobežojumiem (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tūkstošiem cilvēku 20. martā vairākās Eiropas valstīs protestēja pret koronavīrusa izplatības ierobežojumiem, ziņo portāls "Euronews". 

Vācijā, Nīderlandē, Austrijā, Bulgārijā, Šveicē, Rumānijā, Serbijā, Polijā, Francijā un Lielbritānijā norisinājās dažāda mēroga demonstrācijas.

Eiropā protestētāji iebilda pret pandēmijas ierobežojumiem, uzskatot, ka tas ir cilvēku brīvības pārkāpums. Savukārt vairākās Eiropas valstīs demonstrācijas veicināja dezinformācijas izplatība.

Dažās demonstrācijās notika arī sadursmes ar policiju. Lielbritānijā vismaz 36 cilvēki tika arestēti un vairāki policisti ievainoti. Arī Vācijā notika sadursmes starp protestētājiem un policistiem, izmantojot piparu gāzi un ūdens lielgabalus, jo protestā pulcējušies aptuveni 20 000 cilvēku.

Somijas galvaspilsētā Helsinkos pulcējās aptuveni 400 cilvēku bez sejas maskām, protestējot pret valdības ierobežojumiem. Helsinku policija mikroblogošanas vietnē "Twitter" paziņoja, ka protesti notika mierīgi, bet tika pārkāpti noteikumi par sociālo distancēšanos.

Rumānijas galvaspilsētā vairāk nekā 1000 protestētāju pret Covid-19 vakcīnām izgāja ielās ar valsts karogiem un saukļiem pret Covid-19. Austrijā, Polijā un Šveicē notikuši līdzīgi protesti pret radītajiem ierobežojumiem.

20. martā arī Latvijā vairākās vietās norisinājās ierobežojumu pretinieki. Vairāki cilvēki mēģina pulcēties lielākos bariņos vai atsevišķās sporta aktivitātēs, bet likumsargi gan klātienē, gan no policijas automašīnu skaļruņiem atgādināja par pulcēšanās ierobežojumiem un nepieciešamību ievērot divu metru distanci.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu