Sevastova cīnīsies par Maiami "WTA 1000" turnīra ceturtdaļfinālu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova Maiami "WTA 1000" turnīra astotdaļfinālā tiekas ar Horvātijas pārstāvi Anu Konjuhu.

Uz pirmā korta pēc kārtas trešā spēle starp abām tenisistēm paredzēta ne ātrāk kā plkst.21.30 pēc Latvijas laika.

Sevastova ir WTA ranga 57.rakete, bet Konjuha ieņem 338.pozīciju un sacensībās startē ar īpašo ielūgumu.

Maiami Latvijas tenisiste pirmās kārtas mačā ar rezultātu 6-1, 3-6, 7-6 (7:3) pārspēja serbieti Olgu Daniloviču (WTA 160.), bet otrajā cīņā ar 1-6, 6-2, 6-3 uzvarēja talantīgo amerikānieti Koko Gofu (WTA 36.). Trešajā kārtā viņai bija jātiekas ar rumānieti Simonu Halepu (WTA 3.), kura pleca savainojuma dēļ izstājās no turnīra.

Par iekļūšanu sacensību astotdaļfinālā Sevastova nopelnīja 120 pasaules ranga punktus.

Konjuha pirmajā mačā ar 7-6 (7:3), 7-5 uzvarēja čehieti Kateržinu Sinjakovu, tālāk ar 6-4, 6-2 pārspēta amerikāniete Medisona Kīza (WTA 19.), kurai bija piešķirts 18.numurs, bet iepriekšējā duelī viņa ar 6-4, 2-6, 6-2 uzvarēja pērnā gada "French Open" čempioni no Polijas Igu Švjonteku (WTA 16.). Polijas tenisiste turnīrā bija izlikta ar 15.numuru.

Sevastova savu iepriekšējo turnīru aizvadīja marta sākumā, kad apstājās Dubaijas "WTA 1000" raudzes sacensību otrajā kārtā. Bez Maiami turnīra divas uzvaras pēc kārtas Latvijas tenisiste izcīnīja arī sacensībās Adelaidā.

Konjuha šosezon tikai otro reizi iekļuvusi kāda WTA turnīra pamatsacensībās, bet līdz šim vēl ne reizi nebija izdevies pārvarēt pirmo kārtu. "WTA 1000" turnīrā Dubaijā viņa pirmajā kārtā ar 2-6, 2-6 zaudēja Amandai Aņisimovai no ASV.

Abas tenisistes līdz šim karjerā savā starpā tikušās vienreiz, kad 2017.gadā Sevastova Maljorkas turnīra ceturtdaļfinālā bija pārāka ar 7-5, 1-6, 7-6 (7:5).

Sevastovai kopš pērnā gada sākuma nav izdevies demonstrēt stabilu sniegumu WTA tūrē, kur viņa uzvarējusi tikai septiņās no pēdējām 20 spēlēm. Šajā sezonā viņai ir septiņas uzvaras un seši zaudējumi, bet pretiniecei - septiņas uzvaras un trīs zaudējumi.

Tikmēr Konjuha šosezon 14 mačos svinējusi deviņus panākumus, tiesa lielais vairums uzvaru gūtas kvalifikācijas kārtās.

Sevastova karjeras laikā izcīnījusi četras WTA trofejas, bet Konjuhas rēķinā ir viena. 

Šī mača uzvarētāja ceturtdaļfinālā tiksies ar čehietes Petras Kvitovas (WTA 10.) un ukrainietes Jeļinas Svitoļinas (WTA 5.) mača uzvarētāju.

Jau ziņots, ka trešo kārtu sestdien nepārvarēja Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko, kas piekāpās pasaules ranga pirmajai raketei austrālietei Ešlijai Bārtijai ar 3-6, 2-6.

Par trešās kārtas sasniegšanu Latvijas tenisiste nopelnīja 65 WTA ranga punktus.

Turnīrs Maiami uz cietā seguma norisināsies līdz 3.aprīlim. Sacensību kopējais balvu fonds mērāms 3,2 miljonu ASV dolāru apmērā.

Decembrī Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam seko WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu