VIDEO Asinīm noklātas siena ķīpas un brutalitāte - kas ir Krievijas cīņas sporta jaunais fenomens? (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Top Dog" cīkstoņi
"Top Dog" cīkstoņi Foto: Reuters/ScanPix

Krievijā interneta lietotāju uzmanību piesaistījusi jauna cīņas sporta organizācija ar nosaukumu "Top Dog".

Nu jau plašāku popularitāti guvušie turnīri, kuros cīkstoņi boksējas bez cimdiem, pirmo reizi "YouTube" platformā tika translēts 2020. gada sākumā, kad cīņas norisinājās tukšās autostāvvietās.

Tagad "Top Dog" "YouTube" konts ir izaudzis jau līdz vienam miljonam abonementu un tā populārākajiem video ir pat vairāk nekā astoņi miljoni skatījumu (populārākais video ir apskatīts 13 miljonus reižu).

"Top Dog" mājas lapā esošā informācija liecina, ka organizācijas ietvaros šobrīd cīnās kopumā 87 cīkstoņi. Organizācijā esošie vīrieši cīnās sešās dažādās svara kategorijās, kamēr sievietēm pagaidām jāsacenšas vienā svara divīzijā.

Cīņu noteikumi ir līdzīgi Amerikā strauju popularitāti gūstošajām boksa cīņām, kurās cīkstoņi boksējas bez cimdiem. Kā jau minēts, visas cīņas notiek bez cimdiem un ir atļauts izdarīt sitienus klinčā. Līdzīgi kā klasiskajā boksā, arī "Top Dog" turnīros pēc nokdauna cīkstonim ir 10 sekundes, lai pieceltos kājās. Savukārt cīņa parterī nav atļauta. Cīņa ilgst trīs raundus un katrs no šiem raundiem ir divas minūtes garš. 

Neparasts ir fakts, ka "Top Dog" turnīru ringi ir veidoti no siena ķīpām.

"Top Dog" cīkstoņi
"Top Dog" cīkstoņi Foto: Reuters/ScanPix

Organizācijas izveidotājs Daņils Andrejevs, kurš arī ir amatieru cīkstonis, cīņu turnīru popularitātes straujo augumu saista ar Covid-19 pandēmiju.

"Cilvēkiem ir grūti un viņi ir dusmīgi. Cilvēku ikdiena kopumā ir stresa pilna un viņiem nav, kur šo niknumu izlikt. Kad viņi ierauga ko šādu, tas palīdz atvieglot spriedzi," sarunā ar "Reuters" sacīja Andrejevs.

Cīņu brutalitāte un cīkstoņu vizuāli uzskatāmie savainojumi pavisam noteikti ir pamats uztraukumam par cīkstoņu veselību, tomēr Andrejevs uzskata, ka boksā bez cimdiem ilgtermiņa traumu risks esot mazāks nekā klasiskajā boksā.

Cīkstonis un turnīra organizators tā uzskata, jo, viņaprāt, šādā formātā vizuāli tiek savainota cīkstoņa seja, tomēr bokseri nav spējīgi uzņemt tik daudz sitienus, kā tas ir klasiskajā boksā. Andrejevs norādīja, ka tāpēc bokseriem, kuri ringā dodas ar cimdiem, ir lielāka iespēja nākotnē cīnīties ar dažādiem ilgtermiņa savainojumiem, piemēram, smadzeņu traumām.

Andrejevs gan neatklāj, cik daudz cīkstoņi pelna, bet viņš norādīja, ka veiksmīgākie bokseri tiekot atalgoti labi.

Pēdējais "Top Dog" cīņu šovs "TDFC 8) norisinājās 16. aprīlī un tā ietvaros notika kopumā 15 cīņas.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu