Pavļuts uzsver, ka vakcinācija turpinās pilnā sparā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministrs Daniels Pavļuts.
Veselības ministrs Daniels Pavļuts. Foto: Ieva Leiniša/LETA

​Lai gan atsevišķās valsts teritorijās kritusies iedzīvotāju interese vakcinēties pret Covid-19, veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) mediju pārstāvjiem uzsvēra, ka šobrīd vakcinācija aizvien turpinās pilnā sparā. 

Politiķis skaidroja, ka tiek saņemta informācija, ka atsevišķās vietās interese vakcinēties ir jūtami mazinājusies - pamatā tās esot teritorijas ārpus Rīgas, piemēram, Kurzemē, kas ir viena vietām, kur vakcinēto ir proporcionāli visvairāk.

Tomēr Pavļuts uzsvēra, ka "šobrīd par vakcinēties gribētāju trūkumu nesūdzamies", norādot, ka vienlaikus tiek veikti arī dažādi gan uz iedzīvotājiem, gan mediķiem orientēti motivējošie pasākumi.

Tāpat politiķis uzsvēra, ka šobrīd vakcinācija aizvien turpinās pilnā sparā, turklāt plānots, ka jūnijā vakcīnu piegādes būs lielākas.

Jau ziņots, ka šobrīd jau vairākas nedēļas vakcinācijas temps pieaudzis līdz aptuveni 100 000 devām nedēļā. Reizē šobrīd turpina pieaugt ievadīto otro devu īpatsvars iepretim pirmajām devām.

Kā liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie jaunākie dati, jūnija pirmajā dienā Latvijā vakcinācijas pret Covid-19 temps palielinājies, taču tas tālu atpaliek no iepriekš uzstādītajiem rekordiem, kā arī no pagājušās nedēļas otrdienas rādītāja.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu