Nākamnedēļ iedzīvotājus pret Covid-19 sāks vakcinēt arī lieveikalos (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vakcinācija. Ilustratīvs attēls.
Vakcinācija. Ilustratīvs attēls. Foto: @insta_photos/Shutterstock.com

Vakcinācijā pret Covid-19 sarūkot pirmo poti dabūjušo skaitam, nākamnedēļ sāks vakcinēt arī lielveikalos, vēsta Latvijas Radio Ziņu dienests.

Aizvadītajā nedēļā vēl vairāk samazinājies to cilvēku skaits, kas saņēmuši pirmo poti pret Covid-19. Tikmēr rekordliels cilvēku skaits saņēmis otro poti. Tā rāda Nacionālā veselības dienesta apkopotie dati.

Pagājušajā nedēļā pret Covid-19 vakcinēts vairāk nekā 108 tūkstoši personu. Tas ir tikai trešais labākais vienas nedēļas rādītājs, turklāt krītošs, jo iepriekšējās divās nedēļās vakcinēto skaits bija lielāks.

"Latvijā pirmo poti uz šo brīdi ir saņēmuši jau vairāk nekā 520 000 iedzīvotāju. Un īstenībā šeit es gribu izmantot izdevību un pateikt lielu paldies visiem tiem, kas ir izdarījuši savu izvēli un ir vakcinējušies, tā padarot drošāku savu un citu iedzīvotāju ikdienu. Vakcinācijas apjomi sasniedz iepriekšējo nedēļu vidējo rādītāju, pārsniedzot 100 000 devu nedēļā," pastāstīja Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča.

Juhņēviča noliedza, ka krasi krītas vakcinēties gribētāju skaits, bet vienlaikus atzina, ka nu jāsāk vairāk uzrunāt un jādodas pie viņiem.

"Pieprasījums pašreiz nekrīt, bet jebkurā gadījumā mēs skatāmies, strādājam jau uz priekšu," viņa sacīja.

Pašlaik tiek strādāts pie jaunas pieejas, lai sasniegtu vēl nevakcinētos iedzīvotājus. Uz to iepriekš jau norādīja veselības ministrs Daniels Pavļuts ("Attīstībai/Par!").

"Tas nozīmē vairākus virzienus, es gribētu teikt, pat vakcinācijas pieejas maiņu. Pirmkārt, nākamnedēļ paralēli lielajiem vakcinācijas centriem mēs uzsāksim vakcināciju lielajos tirdzniecības centros.

Aizvien lielāku akcentu liksim uz izbraukuma vakcināciju, to pastiprināsim reģionos, it īpaši uz senioru auditoriju," pastāstīja Juhņēviča.

Viņa atklāja, ka tuvākajā laikā arī plānotas vairākas kampaņas, uzrunājot cilvēkus, lai vakcinācijas pieprasījums nemazinātos.

"Un papildus tam mēs jau tagad strādājam pie motivēšanas programmas, kas mudinātu cilvēkus izdarīt šo lēmumu un doties vakcinēties," viņa pastāstīja.

Vakcīnu pret Covid-19 pašlaik Latvija pietiek, un arī to derīguma termiņi ir pietiekami.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu