Olainē autovadītāja ietriecas dzīvojamas mājas kāpņutelpā un uz pusēm salauž gāzes vadu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kāda autobraucēja Olaines centrā, zaudējot kontroli pār spēkrata stūri, ietriecās dzīvojamas mājas kāpņutelpā, rezultātā bojājot savu auto, ēkas sienu un uz pusēm salaužot gāzes vadu, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Sākotnēji atskanēja divi sprādzieni, un acumirklī degunā iesitas kodīgs gāzes aromāts – ar piedzīvotājām briesmu brīžiem dalās Olga, kura dzīvo Zemgales ielas 25. nama piektajā stāvā. Gāzes smaka sabiedēja sievieti, tādēļ nekavējoties zvanīja gāzes dienestam.

Kamēr Olga sarunājās ar dispečeri, pa logu ārā palūkojās viņas vīrs un atskārta, ka kāds vieglais auto ietriecies ēkas kāpņutelpā un uz pusēm salūzusi gāzes caurule. Krīzes situācija, kas rādās teju visā namā, prasīja operatīvo dienestu iesaisti un arī iedzīvotāju evakuāciju.

"Tobrīd es pa telefonu sarunājos ar savu meitu, viņa pat telefonā varēja dzirdēt to sitienu. Bija divi sitieni, acīmredzot pirmais, kad mašīna pārlidoja pāri apmalei, otrs – kad ietriecās kāpņutelpā," par notikušo stāsta nama iedzīvotāja Olga.

Olgas pieņēmumus, ka sprādziena draudi bija īsti un eksplozija, ja tā notiktu, tiešā veidā skartu ēkas dzīvokļus, apstiprina arī par drošību atbildīgā iestāde – akciju sabiedrība "Gaso".

"Auto ir bojājis gāzes ievadmezglu, ietriecoties tajā. Ir gāzes noplūde no ievada noslēgierīces pilnā atvērumā. Jāteic, ka operatīvo dienestu sadarbība šajā gadījumā bija augstā līmenī, kas ļāva operatīvi novērst radītās briesmas, jo šis gadījums varēja beigties diezgan dramatiski. Pietiktu ar mazāko liesmiņu vai dzirkstelīti, kad visa kāpņutelpa, šis gāzes vads, ar auto ieskaitot, būtu aizdedzies," skaidro AS "Gaso" Jelgavas iecirkņa vadītājs Andis Šeršņovs.

Automašīnas vadītāja ar dažādām traumām nogādāta medicīnas iestādē. Policijas rīcībā esošā informācija liecina par iespējamām veselības problēmām. Policija turpina skaidrot notikušā apstākļus.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu