Bērnu vokālā studija "Knīpas un Knauķi" krāšņā koncertā atzīmēs 50 gadu jubileju

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Čīka/LETA

4. septembrī Dzintaru koncertzālē notiks bērnu vokālās studijas "Knīpas un Knauķi" jubilejas koncerts "Knīpām un Knauķiem 50".

Koncertā piedalīsies "Knīpas un Knauķi", komponisti un draugi Andris Sējāns un Jānis Ķirsis, solisti Nauris Indzeris, Andris Sējāns, Laura Štoma un Sanita Sējāne.

Koncerta režisore un scenārija autore ir Inga Cipe, bet horeogrāfes - Cipe un Sējāne.

Koncerta pirmajā daļā skanēs "Knīpas un Knauķu" populārākās "zelta dziesmas" - sākot no pirmajiem ierakstiem skaņu platēs līdz pašām jaunākajām - Ēvalda Siliņa, Zigismunda Lorenca, Vitas Siliņas, Jāņa Ķirša, Andra Sējāna, Ērika Ešenvalda un Renāra Kaupera skaņdarbi.

Koncerta otrajā daļā jubilāri izdzīvos fragmentus no Jāņa Lūsēna un Normunda Beļska izrādes "Īkstīte", Ilgas Reiznieces, Gata Gaujenieka un latviešu tautas dziesmu izrādes "Reiz bija", Vitas Siliņas un Antras Leines izrādes "Kazlēni un vilks", no "Knīpu un Knauķu" 40. un 45. jubilejas koncertprogrammas, Sējāna un Cipes izrādes "Vilkam tāda dvēselīt'", kurus komponists Sējāns sakārtojis skanīgos popūrijos.

Šajā koncertā katra grupa izdziedās vienu no "Zelta dziesmām", lai gan to ir daudz vairāk, un tām būtu jāvelta ne viens vien koncerts, skaidro studijas vadītāja Edīte Putniņa.

Par daudzajām un bagātīgajām muzikālajām sadarbībām 50 gadu garumā tiks stāstīts topošajā grāmatā "Bērnība "Knīpās un Knauķos" un būs gatava nākt pie lasītājiem rudenī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu