Četriem cilvēkiem ierosināta krimināllieta par 297 597 nelegālu cigarešu izgatavošanu (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Austrumlatgales prokuratūras prokurore pie kriminālatbildības saukusi četrus organizētas grupas dalībniekus - trīs Moldovas un vienu Latvijas pilsoni par tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu un uzglabāšanu lielā apmērā, vēstī Latvijas prokuratūra.

29. jūnijā Valsts robežsardze, veicot izmeklēšanas darbības, Rēzeknes novadā konstatēja, ka organizēta grupa nodarbojas ar nelikumīgu cigarešu ražošanu lielā apmērā. Kopumā tika izgatavotas un uzglabātas 294 597 cigaretes bez akcīzes markām.

Saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta pieteikumu par radītā kaitējuma kompensāciju valstij nodarīts mantisks zaudējums 35 764 eiro apmērā, ko veido nesamaksāto nodokļu kopsumma.

Prokurore apsūdzētās personas pie kriminālatbildības saukusi pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas.

Par izdarīto likuma pārkāpumu personām draud brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Trīs personas savu vainu inkriminētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā atzīst pilnībā, savukārt viena persona savu vainu neatzīst.

Visiem apsūdzētajiem piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu