VIDEO Meklējot nogrimušu traktoru, netālu no Latvijas-Lietuvas robežas dīķī atrod negaidītas zemūdens radības (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Dīķis Akmenes rajonā, kas atrodas Lietuvā netālu no Latvijas robežas, paplašina zināšanas par Lietuvas faunu. Ceturtdienas, 26. augusta, vakarā Simonas Urniķis, kurš niris dīķī, lai meklētu nogrimušu traktoru, saticis prāvu bariņu ar medūzām, vēstī medijs "15min.lt".

Pēc biologu domām, tas ir skaidrs pierādījums tam, kā klimata pārmaiņas ietekmē Lietuvas savvaļas dzīvniekus.

"Es cerēju atrast nogrimušu traktoru. Vietējie iedzīvotāji teica, ka tas saglabājies tur no senseniem laikiem. Bet, kad es biju ieniris, mani pārsteidza medūzas. Tās bija mazas, varbūt divu eiro monētas lielumā. Viņu tur tiešām bija ļoti daudz," teica vīrietis.

"Ūdens temperatūra bija varbūt 18 grādi. Redzētais bija patiešām negaidīts. Kad atgriezos, sāku meklēt informāciju un atklāju, ka šī nav vienīgā vieta, kur Lietuvā var redzēt medūzas. Tās tika atrastas arī Jurbarkā," sacīja Urniķis.

Lietuvas Jūras muzeja Akvārija un jūras nodaļas vadītājs Sauļus Karalius norāda, ka pēdējos gados arvien vairāk parādās pārsteidzoši dzīvnieki, kas nav raksturīgi Lietuvas faunai.

"Klimata pārmaiņas ir skārušas arī Lietuvas faunu. Mūsu apgabalā joprojām turpina parādīties svešzemju dzīvnieki," sacīja Karalius.

Vēl 2002. gadā zināšanas par medūzām tika iegūtas Jurbarkas rajonā, Greiču karjerā. Pagājušajā gadā medūzas tika manītas arī citā Jurbarkas karjerā. Secinājumi ir tādi, ka medūzas dažviet Lietuvā ir spējīgas pārciest Baltijas ziemas

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu