Vēlas ieviest Jūrmalas iebraukšanas maksu visa gada garumā (7)

VIDEO
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Majoru pludmale rudenī.
Majoru pludmale rudenī. Foto: Edijs Pālens/LETA

No nākamā gada 1. aprīļa Jūrmalā plāno ieviest iebraukšanas maksu divu eiro apmērā visu gadu, vēsta skaties.lv atsaucoties uz TV3 Ziņas.

Par caurlaižu režīma pagarināšanu 14.septembrī lemts Transporta un mājokļu jautājumu komitejas sēdē, pēc tam to plānots virzīt lemšanai deputātiem domes sēdē 30. septembrī. Noteikumus iecerēts mainīt, lai mazinātu tranzīta plūsmu cauri pilsētai un veicinātu apvedceļa – Ventspils šosejas – izmantošanu.

Ideja par naudas iekasēšanu visa gada garumā Jūrmalā nav nekas jauns. Šāds lēmumprojekts jau pavīdēja pirms gada.

Šoreiz "atpakaļgaitas ieslēgšana' vairs maz ticama. Atbildīgā Transporta komiteja savu atbalstu šodien jau devusi, atliek vien gala balsojums domes sēdē pēc divām nedēļām.

Šāds lēmums nozīmētu, ka no nākamā gada aprīļa ikvienam pilsētas viesim vai pat caurbraucējam jāškiras no diviem eiro, lai drīkstētu iebraukt pilsētā. Bet, ja gadījumā aizmirsies - domē sola, ka īsziņu drīkstēs nosūtīt arī nākamajā dienā.

Domē stāsta, ka ziemas mēnešos tranzīts caur pilsētu pieaugot pat par ceturtdaļu. 

"No budžeta, kas pāri par 90 miljoniem eiro, tas nav naudas jautājums. Ja mēs ieviestu maksas stāvvietas kā Rīga, visi maksātu par piecu stundu sauļošanos 10 eiro, nevis divi," skaidroja Jūrmalas domes Transporta komitejas priekšsēdētājs Jānis Lediņš.

Šim apgalvojumam gan nepiekrīt opozīcija, kas uzskata – manipulācija ar skaitļiem esot vienkāršs triks, lai novērstu uzmanību.

"Jāsaprot, ka liela daļa ir saistības, ko nevar kontrolēt. Pāri paliek 2-3-4 miljoni (eiro). Šī ir koalīcijas kabatas nauda. Koalīcija grib palielināt sev kabatas naudu," šādu viedokli pauda Jūrmalas domes deputāts Rolands Parasigs Parasiņš (“VL-TB/LNNK”).

Deputāts arī pārsteigts, ka lēmumprojektam nav pievienotas ne iedzīvotāju, ne uzņēmēju aptaujas. Jo tieši viņus caurbraucēju samazināšanās ietekmēs visvairāk - īpaši ziemas mēnešos.

"Šie ziemas mēneši ir grūti uzņēmējiem. Vēl viens apgrūtinājums - iebraukšanas maksa – ir risks, ka cilvēki dosies citur," viņš sacīja.

Šobrīd no caurlaidēm Jūrmala pelna nepilnus trīs miljonus sezonā. Papildu ieņēmumus ienes soda naudas no aizmāršīgajiem. Pieliekot klāt ziemas mēnešus, ienākums būšot vēl vismaz 700 000 eiro, lēš pilsētas vadība.

Opozīcija gribētu šo summu redzēt atgriežamies piesauktā vides aizsardzības mērķa veicināšanai - velo joslām - vai kaut vai bezmaksas kafijai, ko apmaiņā pret caurlaidi tūrists varētu saņemt vietējā kafejnīcā.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu