VIDEO Ugunsnelaimē Jelgavā bojā gājuši divi brāļi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: sashk0/shutterstock

Ugunsnelaimē Jelgavā pirmdien, 18.oktobrī, bojā gājuši divi brāļi. Kā notikumus atceras kaimiņi un kas varētu būt izraisījis šo ugunsgrēku, centās noskaidrot raidījums "Degpunktā". 

Pie Liepu ielas 4. nama Jelgavā pirmdienas vakarā bija vērojami satraucoši skati. Īsi pirms plkst. 23.00, vienā no otrā stāva dzīvokļiem izcēlies ugunsgrēks.

Nelaimi pirmā pamanījusi Jeļena – viņa dzīvokli sajutusi aizdomīgu smaku un šķitis, ka kaut kur gruzdot vadi. Kopā ar vīru izstaigājuši savu mājokli, taču neko aizdomīgu neatrodod, izgājuši pagalmā. Lai arī sākumā šķitis, ka mājā viss ir vislabākajā kartībā – drīz vien atklājies, ka turpat līdzās izcēlusies milzu nelaime.

"Bija redzami dūmi, bet šķita, ka tie ir no tā, ka kāds kurina krāsni, jo tobrīd vējš nebija spēcīgs. Bet tad aizgājām aiz mājas un ieraudzījām, ka tur pa aizvērtu logu jau gāžas dūmi. Melni dūmi. Uzreiz uzskrējām augšā, atvērām viņu durvis, kuras nebija aizslēgtas, bet tur ieiet vairs nebija iespējams," stāsta Jeļena.

Lai arī sieviete tūlīt pat izsaukusi ugunsdzēsējus, kuru depo atrodas mazāk nekā kilometra attālumā un glābēji ieradušies zibenīgi, drīz vien atklājies, ka abi, kaimiņos dzīvojošie vīrieši – aptuveni 50 un 60 gadus vecie brāļi ugunsgrēkā gājuši bojā. Viņu dzīvoklī nebija uzstādīts dūmu detektors, taču Jeļenas mājoklī tāds bija – taču klusēja.

"Nē, nē… Dūmu kā tādu mūsu pusē nebija. Bija tikai smaka. Un meklējot no kurienes tā nāk arī aizgājām… (DP: Kā jūs domājat, no kā ugunsgrēks?) Viņi dzēra. Dzērāji. (DP: Kas tur varēja aizdegties? Teicāt, vadi…) Nezinu, tas jājautā speciālistiem, jo viņi varēja gan pīpēt gultā, gan… Ja jau sadega gultā, var tikai minēt kādā stāvoklī viņi bija. Tas viss pie ekspertiem," teic kaimiņiene.

Laime nelaimē ir fakts, ka ugunsgrēks izcēlies ap plkst. 23.00 un kāds to vispār sajutis – šāds pats notikums, tikai pāris stundas vēlāk, varētu beigties ar vēl bēdīgāku iznākumu. Skaidrā abi bijuši lāga vīri un palīdzējuši gados vecākajiem kaimiņiem, kā nu spējuši. 

Vietējā policijā par notikušo ir ierosināts kriminālprocess un, tiks pieaicināti eksperti, lai noskaidrotu precīzu ugunsgrēka iemeslu – taču vismaz pagaidām, viss redzētais liek domāt, ka abu brāļu nāve tik tiešām ir saistīta ar pašu rīcību – nevērību ar uguni vai nevietā izmestu izsmēķi.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu