VIDEO "Esmu ļoti liela noziedzniece!" Sieviete sakopj pašvaldības īpašumu, bet tiek sodīta par savāktās drazas nogādāšanu uz atkritumu laukumu (26)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Elvis Dāgs Vīgants/LETA

Kāda sieviete šoruden sakopusi Talsu pašvaldības īpašumu - nopļāvusi zāli un savākusi atkritumus. Viņa to visu maisos nogādājusi uz šķiroto atkritumu laukumu par ko vēlāk saņēmusi sodu 100 eiro apmērā. Sieviete neizpratnē par pašvaldības "pateicību", vēsta raidījums "Bez Tabu".

Raidījuma "Bez Tabu" redakcijā vērsās Ramona, kura dzīvo Paugurciemā, privātmāju apkaimē Talsu pievārtē. Vieta ir ļoti sakopta, jo par saviem īpašumiem un tiem piegulošajām teritorijām rūpējas ciema iedzīvotāji, tai skaitā Ramona. Viņa uzkopj vidi ne vien pie savas dzīvesvietas, bet arī citur: esot dabā, allaž savāc ceļā sastaptos atkritumus.

Ramona allaž uzkopusi arī viņas īpašumam kaimiņos esošo pašvaldības zemesgabalu. Kopā ar vīru sieviete pļavā pļauj zāli un vāc izmestos gružus. Arī šoruden ar vīru pļavā pļāva zāli, ko kopā ar citiem atkritumiem no šīs teritorijas maisos aizveda uz šķiroto atkritumu laukumu citviet Talsos, jo atkritumu konteineri savā īpašumā bija pilni.

Pie šķiroto atkritumu laukuma uzstādītā novērošanas kamera fiksējusi, kā Ramona pie konteineriem novieto atkritumu maisus.

"Tagad esmu sodīta ar 100 eiro. Esmu ļoti liela noziedzniece!" saka sieviete.

Talsu novada pašvaldības adminstratīvā komisija Ramonas rīcību traktē kā piesārņošanu. Ierosinātā lietvedība pret Ramonu apkopota pabiezās dokumentu kaudzēs, kurās arī atrodamas pie konteineriem novietoto atkritumu konteineru foto fiksācijas.

"Varbūt tas būs piemērs citiem iedzīvotājiem, ka nedrīkst aiztikt pašvaldības atkritumus, ka nedrīkst darīt labus darbus,"

pavisam šokēta jūtas Ramona.

Talsu novada pašvaldība skaidro, ka vienkārši nolikt atkritumu maisus pie konteineriem nedrīkst. Bioloģiskie vai cita veida atkritumi, kas nav norādīti informatīvajās zīmēs, nedrīkst tur tikt novietoti.

Ramona skaidrojusi situāciju Administratīvajai komisijai, tomēr tas pašvaldības darbiniekus nepārliecināja.

"Redziet, situācija ir duāla. Ikviens var pateikt, ka uzkopta kāda cita teritorija.

Ja, labu gribot, sveši atkritumi savākti, ja tie nav šķirojami, tos var aizvest uz atkritumu poligonu vai pievienot saviem atkritumiem," norāda Talsu novada pašvaldības pārstāve Inita Fedko.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu