Divu dienu laikā Bērnu slimnīcā pret Covid-19 savakcinēti teju 100 bērni līdz 12 gadu vecumam (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Kopš ceturtdienas Bērnu klīniskā universitātes slimnīca ir sākusi bērnu vakcināciju pret Covid-19, divu dienu laikā savakcinējot teju 100 bērnus vecumā līdz 12 gadiem, informē ārstniecības iestāde.

Pēc slimnīcā paustā, vidēji dienas laikā vakcīnu saņēmuši apmēram 50 bērni vecumā līdz 12 gadiem.

"Kopš bērnu vakcinācijas sākšanas novērojam patiešām lielu ģimeņu interesi, kuri jau paguvuši pieteikt bērnus vakcinācijai Bērnu slimnīcā, un jāatzīst, ka ļoti novērtējam ikvienas ģimenes rūpes bērnu veselības nostiprināšanā," atzīst Bērnu slimnīcas virsārste Renāte Snipe, papildinot, ka bērni pēc vakcīnas saņemšanas dodas prom priecīgi un lepni, turklāt gandarījuma sajūtu noteikti arī palīdz stiprināt nopelnītais apbalvojums no Drosmes kastes.

Bērnu līdz 12 gadiem vakcinācijā tiek izmantota speciāla "Pfizer"/"BioNTech" "Comirnaty" bērnu vakcīna.

Vakcinācija prioritāri ir ieteicama bērniem ar jau esošiem veselības traucējumiem, piemēram, onkoloģiskām saslimšanām, aptaukošanos, cukura diabētu, kardiovaskulārām fona saslimšanām vai citām hroniskām slimībām.

Saslimšanas iespējamo risku mazināšanai un slimības radīto veselības problēmu novēršanai vakcīnu var saņemt ikviens bērns, kurš ir vismaz piecus gadus vecs, un kura vecāki ir izdarījuši izvēli bērnu vakcinēt pret Covid-19.

Bērnu slimnīcas Ģimenes vakcinācijas centrā vakcināciju būs iespējams veikt bērniem, kuri dzīvo Rīgā, Pierīgā un tuvākajos novados, kā arī bērniem ar hroniskām saslimšanām, kuri atrodas Bērnu slimnīcas speciālistu novērošanā.

Pieteikt bērnu Covid-19 vakcīnas saņemšanai var zvanot uz Bērnu slimnīcas Zvanu centru pa tālruni 67064948 vai reģistrējot pieteikumu "manavakcīna.lv" vai zvanot uz tālruni 8989. Vakcinācija notiek vecāka vai cita likumiskā pārstāvja klātbūtnē.

Uz vakcināciju līdzi jāņem bērna pase, ID karte vai dzimšanas apliecība, vecāka pase, kuras sadaļā "Bērni" ir ieraksts par pacientu un uzrādītājs, neskatoties dokumentos, var pārliecinoši nosaukt pacienta dzimšanas datumu, vai Latvijas valsts vai pašvaldības iestādes izdots un apstiprināts dokuments, kurā ir pacienta foto, vārds, uzvārds, personas kods (piemēram, skolēna apliecība) un uzrādītājs, neskatoties dokumentos, var pārliecinoši nosaukt pacienta dzimšanas datumu.

Ģimenes vakcinācijas centra speciālisti un pārējie Bērnu slimnīcas ārsti ir gatavi palīdzēt un atbildēt uz neskaidriem jautājumiem, ja tādi rodas. Nepieciešamības gadījumā Bērnu slimnīcā visi pieejamie vakcinācijas laiki tiks pārplānoti tieši bērnu vakcinācijai pret Covid-19.

Covid-19 vakcīnas gan bērniem, gan pieaugušajiem var ievadīt vienlaicīgi ar citām vakcīnām, tajā pašā dienā vai jebkādā intervālā pirms un pēc Covid-19 vakcīnas saņemšanas.

Bērniem pēc vakcīnas saņemšanas var būt tādas pašas reakcijas kā pieaugušajiem - apsārtums, pietūkums vai sāpes injekcijas vietā, drudzis, nogurums, slikta pašsajūta, reibonis, galvassāpes, slikta dūša, vemšana. Šie simptomi izzūd dažās dienās un ārstēšana visbiežāk nav nepieciešama

Ja pēc vakcinācijas ir drudzis un bērnam ir slikta pašsajūta, drīkst lietot temperatūru pazeminošos līdzekļus (paracetamols, ibuprofēns) vecumam atbilstošā devā. Ja pēc vakcinācijas ir reakcija, kura rada bažas, slimnīca aicina vērsties pie sava ģimenes ārsta.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu