Apollo.lv faili 2021 ⟩ Notikumi sporta pasaulē, kurus atstāt 2021. gadā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas vīriešu basketbola izlase
Latvijas vīriešu basketbola izlase Foto: Edijs Pālens/LETA

2021. gadā sporta pasaulē netrūka pozitīvu notikumu un pārsteidzošu uzvaru, tomēr, uzsākot jaunu gadu, ir nepieciešams atskatīties uz pašmāju un pasaules sporta notikumiem, kurus labāk atstāt aizvadītajā gadā.

Pirms sākam uzskaitīt un incidentus, kurus šajā gadā nevēlamies redzēt, nedrīkst nepieminēt aizvadītā gada pašmāju un, iespējams, pasaules sporta lielāko traģēdiju. Aizvadītā gada 4. jūlijā traģiskā negadījumā dzīvību zaudēja latviešu vārtsargs Matīss Edmunds Kivlenieks.

Latvijas hokejs zaudēja jaunu un perspektīvu vārtsargu, bet hokejs galu galā ir tikai sports. Mūžībā devās 24 gadus vecs cilvēks, kuram priekšā vēl bija visa dzīve. Un tas ir daudz traģiskāk nekā jebkurš zaudējums hokeja mačā, boksa cīņā vai basketbola laukumā.

Lai viegli, Matīs!

Latvijas basketbola izlases fiasko

Protams, pretinieku nekad nedrīkst novērtēt par zemu, tomēr Latvijas valstsvienības sastāvs ar Eirolīgas vīriem Jāni Timmu un Dairi Bertānu priekšgalā bija visnotaļ iespaidīgs - tuvu optimālajam, ja runājam par kvalifikācijas līmeņa mačiem.

Tomēr spēles tiek uzvarētas laukumā un tur 2021. gada 20. februāra vakarā spēcīgāki bija bulgāri. Varam vainot treneri, spēlētājus, LBS vadību, bumbu puikas, vai visus kopā - fakts, ka Latvijas izlase savā "zelta laikmetā" netika pie iespējas spēlēt Eiropas čempionātā paliek nemainīgs un joprojām pietiekami sāpīgs.

Nebūtu pārspīlēts apgalvot, ka Latvijas izlases zaudējums Bulgārijai bija, iespējams, Latvijas sporta visu laiku lielākā katastrofa (ja runājam tieši par zaudējumiem laukumā, nevis sportistu bojāeju).

Mairis Briedis pret Arturu Mannu 

Bet Mairis Briedis taču uzvarēja? Par to būtu jāpriecājas... Protams, bet mēs nedrīkstam aizmirst, ka šī uzvara tika izcīnīta pret bokseri, kurš salīdzinoši nesen apsvēra noslēgt profesionāļa gaitas.

Briedim šogad apritēs jau 37 gadi un laiks joprojām nav sācis iet atpakaļ. Jā, viņš savas karjeras laikā ir sasniedzis teju visu, tomēr cīņas pret tāda līmeņa bokseriem kā Arturs Manns, izsakoties brutāli, ir Latvijas boksa zvaigznes laika izniekošana.

Tāpēc atliek novēlēt, lai 2021. gadā Brieža pretinieki būtu paša augstākā kalibra un mūsu bokserim izdotos sasniegt vēl jaunas virsotnes.

Latvijas hokeja izlases sniegums mājas čempionātā

Pirms maijā notikušā pasaules hokeja čempionāta netrūka optimistu, kuri prognozēja, ka Latvijas izlasei savās mājās varētu izdoties aizcīnīties līdz pat medaļai. Pārlieku optimistiski? Visticamāk. Tomēr šādām cerībām varēja atrast arī pamatojumu.

Turnīrs iesākās labi - tika izcīnīta vēsturiska uzvara pret Kanādas izlasi. Turpinājumā sekoja Latvijas hokeja klasika - "aizķeršanās" pret spēcīgām izlasēm, zaudēti punkti pret nomināli vājākām komandām un zaudējums Vācijai izšķirošajā cīņā par vietu izslēgšanas spēlēs.

Rezultāti it kā ierastie, tomēr nepatīkamu pēcgaršu atstāja redzētais sniegums kopumā, kā arī fakts, ka pēc turnīra vairāki hokejisti sūdzējās par Boba Hārtlija attieksmi un spēles plānu. 

Tāpēc Latvijas hokeja izlasei atliek novēlēt vienotību un pašu labāko sniegumu gaidāmajās Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Covid-19 plosa ASV sporta lielākās līgas

2021. gada izskaņā pamatīgu triecienu saņēma Nacionālā basketbola asociācijas (NBA) un Nacionālā hokeja līga (NHL), jo Covid-19 uzliesmojuma rezultātā krietni tika patraucēta spēļu norise.

Ja NHL savas spēles vienkārši pārcēla, tad NBA mēģināja ķepuroties un joprojām to dara. Tomēr laukumā Covid-19 uzliesmojuma laikā bija redzami tādi basketbolisti, kurus neatpazītu pat paši kvēlākie NBA fani. Spēlētāji laukumā pat nepazina savus komandas biedrus.

Tāds NBA mums nav vajadzīgs un atliek cerēt, ka šādu sabrukumu Covid-19 dēļ NHL un NBA vēlreiz nepiedzīvos.

Futbolisti saskaras ar sirds problēmām

2021. gada Eiropas čempionāts sākās ar milzu izbīli. Jau savas komandas pirmajā mačā laukumā saļima dāņu pussargs Kristians Ēriksens. Par laimi mediķiem futbolista dzīvību izdevās glābt un viņš jau ir uzsācis ceļu pretim karjeras atsākšanai.

Vienā no "Barcelona" decembra mačiem par sāpēm krūškurvī sūdzējās Argentīnas futbola zvaigzne Serhio Agvero. Dažas nedēļas vēlāk titulētais argentīniešu uzbrucējs paziņoja, ka sirds problēmu dēļ noslēdz futbolista gaitas.

Visbeidzot, gada pašā izskaņā sirds problēmu dēļ nelielā laika nogrieznī dzīvības zaudēja vairāki futbolisti. Jācer, ka 2022. gadā un arī turpmāk futbolisti ar sirds problēmām nesaskarsies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu