FOTO Stāsts ar laimīgām beigām! Atrasts zīdainis, kurš pazuda Afganistānas iedzīvotāju evakuācijas laikā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Aizvadītā gada vasarā, kad ASV no Afganistānas evakuēja neskaitāmi daudz iedzīvotāju, pazuda kāds zīdainis. Kā ziņo raidsabiedrība BBC, zēns beidzot ir kopā ar ģimeni.

Zīdainis Sohails Ahmadi pāri žogam tika nodots kādam amerikāņu karavīram, lai pasargātu viņu no Afganistānā notiekošās situācijas.

Kad zēna ģimene bija iekļuvusi Kabulas lidostā, Sohails nekur nebija atrodams.

Pēc izmisīgiem, bet veltīgiem zīdaiņa meklējumiem, viņa tēvs, kurš strādāja par apsargu ASV vēstniecībā, māte un viņu četri bērni tika evakuēti uz ASV.

Foto: Atrasts zīdainis, kurš pazuda Afganistānas iedzīvotāju evakuācijas laikā

Mēnešiem ilgi ģimenei nebija ne jausmas, kur atrodas viņu mazais zīdainis.

Neilgi pēc tam, kad ziņu medijs "Reuters" publicēja rakstu par to, ka tiek meklēts Sohails, tapa skaidrs, ka zīdainis atrodas Kabulā kopā ar 29 gadus veco taksometra vadītāju Hamidu Safī.

Safī sacīja, ka lidostā atrada Shoailu vienu. Mēģinot atrast zēna ģimeni, viņš nolēma viņu aizvest mājās pie sievas un bērniem un audzināt kā savu dēlu.

Kad Sohaila atrašanās vieta tika apstiprināta, mazuļa vectēvs devās tālā ceļojumā uz Kabulu, lai atpakaļ mājās nogādātu savu mazbērnu.

Tomēr Safī atteicās atdot mazuli un pieprasīja arī viņu un viņa ģimeni evakuēt uz ASV.

Pēc septiņu nedēļu ilgām sarunām un īsas Safī kunga aizturēšanas talibu policija panāca izlīgumu starp abām ģimenēm, un mazulis sestdien, 8. janvārī, tika atdots viņa vecākiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu