F-1 čempions Verstapens netieši "uzbrauc" Hamiltonam un komentē savas izredzes izcīnīt vairākus titulus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Makss Verstapens
Makss Verstapens Foto: AP/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) čempions Makss Verstapens sarunā ar "CarNext" nācis klajā ar komentāriem par savām izredzēm izcīnīt vairākus čempiona titulus.

Verstapens par F-1 čempionu kļuva 2021. gada sezonas pašā pēdējā aplī. Par tiesnešu pieņemtajiem lēmumiem fanu vidū diskusijas norit vēl šobrīd, bet pats Verstapens norāda, ka savu karjeras mērķi viņš jau ir izpildījis.

"Viss, kas sekos pēc šī titula, jau būs bonuss. Tas gan nenozīmē, ka es nebūšu noskumis pēc zaudētām sacīkstēm, bet, iespējams, pēc dažām minūtēm es jau ar zaudējumu būšu samierinājies," norādīja Verstapens, kurš iepriekš vairākkārt ir izteicies, ka, viņaprāt, jebkura vieta, kas nav pirmā pozīcija, ir uzskatāma par zaudējumu.

Šīs sezonas gaitā pats Verstapens vairākkārt sarunās ar savu sacīkšu inženieri Džanpjēro Lambiasi pavīpsnāja par tiesnešu lēmumiem un galvenā konkurenta Hamiltona veiksmi dažādās situācijās.

Lai gan sezonas izskaņā veiksmīga apstākļu sakritība un tiesnešu lēmumi par čempionu ļāva kļūt Verstapenam, sezonas kopējā griezumā fortūna biežāk smaidīja Hamiltonam.

Verstapens netiešā veidā atļāvās nedaudz arī pakritizēt savu konkurentu.

"Lai izcīnītu septiņus vai astoņus titulus, ir nepieciešama veiksme. Vajadzīga arī ļoti dominējoša komanda. Un pat tad tev ne vienmēr seko veiksme, vai arī nu nesacenties pareizajā ērā. Reizēm vienkārši nav lemts," sacīja Verstapens.

"Es allaž gribēju uzvarēt vienu. Kas notiks tālāk? Skatīsimies," piebilda čempions.

"Red Bull" fanu vidū pastāv satraukums par komandas spēju sacensties nākamajā sezonā, ņemot vērā, ka viņi visnotaļ daudz resursu veltīja šī gada bolīda attīstīšanai. Vienības testa pilots Aleksandrs Albons pat atklāja, ka vienubrīd "Red Bull" pat pārtraukusi darbu pie 2022. gada mašīnas.

"Red Bull" padomnieks Helmuts Marko gan noliedz šādas runas: "Albona izteikumi netika pareizi interpretēti. Viss, ko es varu teikt ir, ka mēs Maksa titulu gatavojamies aizstāvēt un esam ļoti labā pozīcijā, lai to izdarītu. Nav iemesla domāt, ka mēs un "Mercedes" nebūsim galvenie favorīti arī nākamajā sezonā, Protams, ja kāda cita komanda nebūs atradusi "filozofu akmeni"."

Kā jau minēts, aizvadītajā sezonā uzvaru pilotu kopvērtējumā izcīnīja Verstapens, tomēr Konstruktoru kausā triumfēja "Mercedess" vienība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu