IeM nepieciešami kārtējie miljoni eiro izdevumiem par pandēmijas piemaksām un virsstundām (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Iekšlietu ministrija (IeM) sagatavojusi valdības lēmuma projektu par nepilnu 2,73 miljonu eiro piešķiršanu ministrijai, lai segtu izdevumus par virsstundu darbu un piemaksām pandēmijas laikā.

Plānots, ka valdībai nauda būs jāpiešķir no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

2 515 967 eiro nepieciešami, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar piemaksām policistiem un robežsargiem par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos sabiedrības veselības apdraudējuma situācijā saistībā ar Covid-19 uzliesmojumu un tā seku novēršanu pērn decembrī. Tāpat šī nauda nepieciešama virsstundu darba apmaksai par laika periodu no pērnā septembra līdz decembrim.

209 581 eiro nepieciešams, lai kompensētu papildu izdevumus par vidējās izpeļņas pieaugumu, kas radies, nosakot piemaksu par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos, un samaksu par virsstundu darbu saistībā ar Covid-19 uzliesmojumu.

Jau ziņots, ka līdzīgiem mērķiem pērn valdība policistiem un robežsargiem par virsstundu darbu un piemaksām pandēmijas laikā piešķīra vismaz 14,2 miljonus eiro.

Kritēriji piemaksas piešķiršanai joprojām ir nemainīgi, proti, amatpersona ir tiešā saskarē ar Covid-19 inficētām vai iespējami inficētām personām. Tāpat pienākas amatpersonai, kura piedalās pasākumos, kas saistīti ar sabiedriskās kārtības nodrošināšanu un noteikto ierobežojumu kontroli.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu