VIDEO Redzētais bijis vien vizuāls apmāns. "Gren Latvija" skaidro notikušo Jelgavas biomasas koģenerācijas stacijas ēkā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: "Apollo" aculiecinieks

Trešdienas vakarā pēc plkst. 21 vairāki jelgavnieki zvanīja ugunsdzēsējiem saistībā ar it kā redzētajām liesmām Jelgavas biomasas koģenerācijas stacijas ēkā, vēsta raidījums "Degpunktā".

Jelgavniekus stipri bažīgus darīja bildes un video, kuros redzams, kā Rūpniecības ielā deg SIA "Gren Jelgava" biomasas koģenerācijas stacijas ēkas jumts. Vietējie baidījās, ka nāksies turpmākās dienas pavadīt aukstos dzīvokļos bez siltā ūdens. Glābējus izsaukuši aculiecinieki, un ugunsdzēsēji drīz vien jau ziņoja, ka notikuma vietā degšana nav konstatēta. Redzētais bijis vien vizuāls apmāns.

"Mēs vēlamies vēlreiz nomierināt gan jelgavniekus, gan arī pārējo sabiedrību, ka ugunsgrēks koģenerācijas stacijā nav bijis. Ēkas izgaismojums tvaika izplūdes laikā ir radījis tādu maldinošu iespaidu par uguni, bet ugunsgrēks nav bijis.

Jo saistībā ar avāriju, kas notika siltumtrasē biomasas koģenerācijas stacijā, nostrādāja automātiskā drošības sistēma, līdz ar to apturot tvaika turbīnu, un tvaiks pa drošības vārstu tika izplatīts uz ēkas jumtu," skaidro SIA "Gren Latvija" komunikācijas vadītāja Guntra Matisa.

Par to, ka nāksies palikt kādu brīdi bez siltuma, gan jelgavnieki baidījās pamatoti. Jelgavas centralizētās siltumapgādes sistēmā tika konstatēta siltumnesēja jeb siltumtīkla ūdens noplūde un tā rezultātā traucēta siltumapgāde klientiem Lielupes kreisajā krastā. Lielupes labais krasts ar siltumu tika apgādāts.

"Siltumapgādes traucējumus klienti Lielupes kreisajā krastā varēja izjust kā pazeminātu karstā ūdens temperatūru, kā arī pazeminātu temperatūru apkures sildelementos. Tomēr, ņemot vērā, ka siltumapgādes traucējumi kopumā bija vērojami četras līdz piecas stundas, kā arī ņemot vērā āra gaisa temperatūru un ēku siltuma akumulācijas raksturlielumus, mēs tiešām ļoti ceram, ka temperatūras pazeminājums mūsu klientu dzīvokļos un arī telpās nav bijis kritisks. Mēs tiešām atvainojamies par sagādātajām neērtībām," teic uzņēmuma pārstāve.

Šobrīd koģenerācijas stacija turpina darbu normālā režīmā nodrošinot ar siltumenerģiju visu pilsētu izņemot siltumapgādes tīkliem atslēgto bojāto posmu, kurā šobrīd norit remontdarbi. Tos plānots pabeigt ceturtdienas vakarā.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu