Krievijas vēstniecībai ielas nosaukuma plāksnīte jānomaina trīs mēnešu laikā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pie Krievijas vēstniecības Rīgā, pulcējas rakstnieki, lai paustu savu nostāju par Krievijas agresiju un sniegtu atbalstu Ukrainai.
Pie Krievijas vēstniecības Rīgā, pulcējas rakstnieki, lai paustu savu nostāju par Krievijas agresiju un sniegtu atbalstu Ukrainai. Foto: Evija Trifanova/LETA

Krievijas vēstniecībai ielas nosaukuma plāksnīte uz ēkas jānomaina trīs mēnešu laikā, noskaidroja Rīgas domē.

Pašvaldībā informēja, ka lēmums par nosaukuma maiņu trijām adresēm, kam tās mainījās, tostarp arī Krievijas vēstniecībai, ir nosūtīts pa pastu.

No lēmuma spēkā stāšanas brīža ēku īpašniekiem trīs mēnešu laikā jāizvieto ēkas numerācijas zīmes uz ēkām ar jaunajiem ielu nosaukumiem. Ja tas netiks izdarīts, Pašvaldības policija būs tiesības ēku īpašniekus sodīt. Šajā gadījumā piemēro brīdinājumu vai naudas sodu no 10 līdz 150 eiro.

Kā ziņots, Rīgas dome nolēma Antonijas ielas posmu, kurā atrodas Krievijas vēstniecība Latvijā, pārdēvēt par Ukrainas neatkarības ielu.

Lēmums pārdēvēt Antonijas ielas posmu par Ukrainas neatkarības ielu pieņemts, lai paustu atbalstu Ukrainas suverenitātei, teritorijas nedalāmībai un virzībai uz Eiropas integrāciju, kā arī izteiktu visstingrāko atbalstu Ukrainas tautas varonīgajai cīņai, pretojoties Krievijas īstenotajam iebrukumam.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu