Seko līdzi jaunākajai informācijai Rīgas lidostā var kavēties reisi, vietām plosās smilšu vētras

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Stiprā vēja postījumi Ogrē.
Stiprā vēja postījumi Ogrē. Foto: Edijs Pālens/LETA

Stipra vēja dēļ, kas Ventspilī sasniedzis ātrumu 27,8 m/s, kā arī nolūzuša koku dēļ sestdien, 26. martā, apturēta vilcienu satiksme dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte. Rīgas lidostā ielidojošie reisi sestdienas pēcpusdienā var kavēties.

Vēja dēļ Rīgas lidostā ielidojošie reisi var kavēties vai ir novirzīti

Vēja dēļ Rīgā ielidojošie reisi sestdienas pēcpusdienā var kavēties vai ir novirzīti, informē lidosta "Rīga".

Stiprā vēja dēļ atsevišķi ielidojošie reisi var kavēties vai ir novirzīti uz rezerves lidostām.

Lidostas mājaslapā publiskotā informācija liecina, ka kavējas vairāki ielidojošie reis, bet uz Viļņas lidostu novirzīti reizi no Londonas un Barselonas.

Lidosta aicina pasažierus sekot lidojumu informācijai lidostas mājaslapā vai sazināties ar savu aviokompāniju.

Vējš pakāpeniski sāks pierimt

Sestdienas vakarā vējš pakāpeniski sāks pierimt, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra publiskotā informācija.

Līdz plkst.20 spēcīgākās vēja brāzmas fiksētas Ventspilī - 27,8 metri sekundē (m/s). Saldū vēja ātrums sasniedzis 26,2 m/s, Liepājā 24,9 m/s, Dobelē 24,3 m/s, bet Rucavā - 23,8 m/s.

Elektroapgāde traucēta ap 38 000 "Sadales tīkla" klientu

Sestdienas vakarā elektroapgāde traucēta aptuveni 38 000 AS "Sadales tīkla" klientu, informē uzņēmums.

Vējam pieņemoties spēkā un vietām brāzmās sasniedzot un pat pārsniedzot 27 metrus sekundē (m/s), Latvijā fiksēti plaši bojājumi elektroapgādē. Vēja postījumi skāruši gan "Sadales tīkls", gan AS "Augstsprieguma tīkls" elektrolīnijas.

Uzņēmumu speciālisti strādā pastiprinātā režīmā, lai traucējumus novērstu iespējami drīz.

Sestdien ap plkst.17.30 kopējais atslēgto "Sadales tīkla" klientu skaits sasniedzis aptuveni 38 000. Vēlā pēcpusdienā plašākie elektroapgādes traucējumi fiksēti Talsu, Bauskas, Olaines un Ķekavas novadā.

Foto: Stiprā vēja postījumi Ogrē

Saistībā ar lielo izsaukumu skaitu vēja nodarīto postījumu dēļ VUGD piesaista papildu resursus

Sestdien līdz plkst.17.40 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) strādājis vairāk nekā 180 notikuma vietās, kur stiprais vējš bija radījis postījumus.

Lielākoties izsaukuma vietās no ceļu braucamās daļas novākti nolūzuši koki. Pēc aculiecinieku paustā, koki lūzuši daudzviet Latvijā, tāpat mājām bojāti vai norauti jumti.

Pašlaik VUGD strādā vēl vismaz 130 notikuma vietās, kur jānovērš vēja radītie postījumi. Visvairāk izsaukumu līdz šim ir saņemts Rīgā un Pierīgā, Kurzemē un Zemgalē.

Tāpat VUGD norāda, ka līdz plkst.17.40 Latvijas teritorijā nodzēsti jau 69 ugunsgrēki un ugunsdzēsēji tupina dzēšanas darbus vēl vismaz 35 vietās.

Saistībā ar lielo notikumu skaitu VUGD piesaista papildu resursus - ugunsdzēsējus glābējus un dispečerus, kuri atrodas no dežūras brīvajā laikā.

Rīgā 10. tramvaja kustība atjaunota

Sestdienas pēcpusdienā lūzuša koka dēļ 10. tramvajs virzienā no Rīgas centra brauca līdz pieturai ''Vienības gatve/Bērnu slimnīca'' un atpakaļ. "Rīgas Satiksme" mikroblogošanas vietnē "Twitter" ziņo, ka tramvaja kustība ir atjaunota.

Tika izlaistas pieturvietas "Viesītes iela", "Skaistkalnes iela", "Stērstu iela/CSDD", "Mazā Stērstu iela", "Ziepniekkalna iela", "Doles iela" un "Bišumuiža".

Uz laiku slēdz vilcienu satiksmi dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte

Sestdienas pēcpusdienā uz laiku slēgta vilcienu satiksme dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte, informē AS "Pasažieru vilciens".

Ņemot vērā, ka nokrituša koka dēļ ir bojāts kontakttīkls, dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte vilcienu satiksme uz laiku ir slēgta.

Ir norīkots autobuss maršrutā Skulte-Saulkrasti ar atiešanas laiku no Skultes stacijas plkst.17.46. Tajā derīgas vilciena biļetes.

Vilcienu satiksme maršrutā Rīga-Saulkrasti-Rīga notiek atbilstoši vilcienu kustības sarakstam.

"Pasažieru vilciens" aicina sekot līdzi operatīvajai informācijai uzņēmuma mobilajā lietotnē.

Savukārt VAS "Latvijas dzelzceļš" atgādina, ka šodien visā Latvijā ir spēcīgs vējš, kas ietekmē arī dzelzceļa satiksmi.

"Aicinām būt saprotošiem, jo vilcieni kavējas vēja radīto postījumu dēļ. Kolēģi jau strādā, lai pēc iespējas drīzāk vētras sekas būtu novērstas," mikroblogošanas vietnē "Twitter" raksta uzņēmums.

Jau ziņots, ka nokrituša koka dēļ sestdien pēcpusdienā aptuveni divas stundas kavē vilciens Skulte-Rīga, kurš izbraucis plkst.15.46.

Pašlaik vilciens Nr. 6139 Skulte-Rīga, kuram galvaspilsētā jāpienāk plkst.16.54, stāv pieturā "Ķīšupe" nokrituša koka un kontakttīkla bojājuma dēļ.

Paredzamais vilciena kavējums ir aptuveni 120 minūtes.

Ventspilī vēja ātrums sasniedzis 27,8 m/s

Ventspilī vēja ātrums sestdienas pēcpusdienā sasniedzis 27,8 metrus sekundē (m/s), liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra publiskotā informācija.

Līdz plkst.16 spēcīgākās vēja brāzmas fiksētas Ventspilī, kur tās sasniedza 27,8 m/s, Saldū - 26,2 m/s. Dobelē vējš brāzmās bija līdz 24,3 m/s, Priekuļos - 23,7 m/s.

Rīgā fiksētas vēja brāzmas 24,7 m/s.

Pašlaik Latvijas teritorijā spēkā ir dzeltenā un oranžā līmeņa brīdinājumi par vēju.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu