Saeimas komisija atbalsta Straumes virzīšanu atkārtotai apstiprināšanai KNAB priekšnieka amatā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jēkabs Straume
Jēkabs Straume Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija trešdien atbalstīja Jēkaba Straumes virzīšanu atkārtotai apstiprināšanai Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja amatā.

Saeimas komisija ar balsu vairākumu atbalstīja Saeimas lēmuma projektu par Straumes iecelšanu KNAB vadītāja amatā. Pret balsoja trīs deputāti - "Konservatīvo" pārstāvji Juris Rancāns un Ainārs Bašķis, kā arī Māris Možvillo (PCL). Šie arī bija faktiski vienīgie deputāti, kuriem komisijas sēdē bija jautājumi Straumes izvaicāšanai.

Komisijas vadītājs Rancāns īsi pirms balsojuma atgādināja iepriekš "Konservatīvo" paustos uzskatus, proti, uz KNAB priekšnieka amatu nepieciešams atkārtots konkurss, jo aizvadītais konkurss esot bijis gana formāls, turklāt sabiedrība sagaidot plašāku kandidātu loku.

Kā ziņots, neskatoties uz partijas "Konservatīvie" iebildumiem, valdība iepriekš atbalstīja Straumes kandidatūru KNAB priekšnieka amatā uz otro pilnvaru termiņu.

Valdības sēdē pret Straumes atbalstīšanu balsoja tieslietu ministrs Jānis Bordāns (K), satiksmes ministrs Tālis Linkaits (K) un labklājības ministrs Gatis Eglītis (K).

Trīs pārējo koalīcijas partiju ministri valdības sēdē neiebilda pret Straumes virzīšanu apstiprināšanai amatā, tāpat pretendenta atbalstīšanu parlamentā pieļāvušas arī opozīcijas partijas "Saskaņa" un Zaļo un zemnieku savienība. Tāpēc Straumem pastāv iespēja saņemt vairākuma atbalstu Saeimā atkārtotai iecelšanai KNAB vadītāja amatā.

Konkursā uz KNAB priekšnieka amatu atkārtoti uzvarējis Straume. Viņš tika iecelts amatā uz pieciem gadiem, līdz ar to šī gada 14.jūnijā beigsies viņa pilnvaru termiņš.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu