Latvijas iedzīvotāji arvien vairāk dodas uz Baltkrieviju, lai iegādātos lētākas preces

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kzenon/shutterstock.com

Kopš Baltkrievijas ieviestā bezvīzu režīma septiņas reizes palielinājies robežķērsotāju skaits no Latvijas. Iedzīvotāji izmanto iespēju, lai no Baltkrievijas atvestu lētākas preces, piemēram, eļļu, cukuru, alkoholu un degvielu, vēsta Latvijas Radio. 

Arī sabiedriskie pārvadātāji šo laiku izmanto, lai radītu jaunus autobusu maršrutus uz Baltkrieviju, kas ir pieprasīti un piepildīti.

Kopš 15. aprīļa Latvijas valstspiederīgajiem ir iespēja Baltkrievijas robežu šķērsot bez vīzas. Šī iespēja, neraugoties uz Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) brīdinājumiem par to, ka apmeklēt Baltkrieviju nav droši, tiek izmantota visai aktīvi. 

Latvijas iedzīvotājs Mihails stāsta: "Tagad jau var brīvi pārvietoties, produktus iepirkt, stikla tara tur lēta. Daudz kas uz pusi lētāks, tāpēc ar sievu tur arī braucam.

To pašu cukuru nopērkam, zivis, konservus. Protams, ir noteikts preču daudzuma ierobežojums, taču, braucot ar sievu, varam atvest jau dubultā. Tā pati degviela, es ieleju pilnu bāku un mēnesi braukāju. Tur, pabraucot tālāk aiz Braslavas, dīzeli var par 80 centiem nopirkt. Bet pie mums jau pāri par divi eiro tas maksā."

Baltkrievijas valsts robežas komiteja ziņoja, ka jau pirmajā bezvīzu režīma dienā no Latvijas bija ieradušies gandrīz 300 iedzīvotāji.

"Sakarā ar to, ka Baltkrievijas Republika atcēla vīzas prasības Latvijas Republikas valsts piederīgajiem, ievērojami palielinājās vieglo automašīnu plūsma Silenes un Pāternieku robežšķērsošanas vietās," vēsta Latvijas valsts robežsardze, Latvijas radio apliecinājis Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes (DAP) Robežkontroles un imigrācijas kontroles dienesta galvenais inspektors Vladimirs Šersts.

Šersts atzīmē - ja iepriekš Latvijas-Baltkrievijas robežu šķērsoja ap 1000 vieglo automašīnu mēnesī, tad pēc vīzu režīma atcelšanas - jau palielinājās līdz 6000-7000 automašīnām.

Palielinoties transporta skaitam uz robežas, nereti jāstāv garās rindās, taču cilvēkus tas īpaši nebiedē.  Katras mašīnas apskatei nepieciešamas vismaz pāris stundas, ir dienas, kad rindas tiešām veidojas garas.

Arī autobusos Latvijas iedzīvotāji ved Baltkrievijā iegādātās preces, var redzēt gan pārtiku, gan tekstila izstrādājumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu