Iedzīvotāji varēs pārbaudīt, vai viņu īpašums neatrodas teritorijā, kur plānots veidot Zalves poligonu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zalves militārā poligona karte.
Zalves militārā poligona karte. Foto: Edijs Pālens/LETA

No šodienas iedzīvotāji, sazinoties ar Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centru (VAMOIC), varēs pārbaudīt, vai viņu Aizkraukles novadā vai Jēkabpils novadā esošais zemes īpašums neatrodas teritorijā, kur plānots veidot Zalves poligonu.

Kā liecina Aizsardzības ministrijas (AM) paziņojums, minēto informāciju iedzīvotāji var saņemt no šodienas līdz 1.decembrim darba dienās no plkst.9 līdz 17, zvanot VAMOIC pa tālruni 26 177 070.

LETA jau ziņoja, ka AM Zalves poligonu plāno veidot teritorijā blakus tādām apdzīvotām vietām kā Daudzeva, Sece, Lone un Zalve. Netālu no iecerētās teritorijas atrodas arī Sproģi.

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) otrdien preses konferencē sacīja, ka teritorijā, kurā plānots ierīkot poligonu, lielākā daļa īpašumu pieder VAS "Latvijas valsts meži". Poligona izveides nolūkos AM plāno pārņemt 81 zemes vienību 1072,78 hektāru platībā, kur turpmāk nevarēs veikt saimniecisko darbību. Atsavināšanas process notiks atbilstoši speciālam likumam.

AM kopā ar Aizkraukles un Jēkabpils novadu pašvaldībām plāno organizēt tikšanos ar iedzīvotājiem, lai skaidrotu poligona attīstību un atbildētu uz neskaidrajiem jautājumiem.

Zalves militārā poligona karte.
Zalves militārā poligona karte. Foto: Edijs Pālens/LETA
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu