ASV ugunsgrēkā gājuši bojā ugunsdzēsēja 10 radinieki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

ASV Pensilvānijas štata Neskopekas pilsētā piektdien divstāvu namā izcēlās ugunsgrēks, kurā gāja bojā septiņi pieaugušie un trīs bērni, kas visi bija viena ugunsdzēsēja radinieki, paziņoja varas iestādes.

Bojāgājušie bērni bija piecu, sešu un septiņu gadu vecumā, bet pieaugušie bija vecumā no 19 līdz 79 gadiem. Šajā nedēļas nogalē tiek plānota upuru autopsija.

Namā dzīvoja pavisam 14 cilvēki. Viens no viņiem ugunsgrēka izcelšanās laikā nebija klāt, jo izvadāja laikrakstus, bet trīs klātesošie izglābās no liesmām.

57 gadus vecais brīvprātīgais ugunsdzēsējs Harolds Beikers, kurš bijis ugunsdzēsējs 40 gadus, sacīja, ka liesmās gāja bojā viņa dēls, meita, sievastēvs, svainis, svaine, trīs mazbērni un vēl divi radinieki. Viņa abi bērni un pārējie gados jaunie upuri apmeklēja savas krustmātes un krusttēva namu, lai nodotos peldēšanai un citiem vasaras priekiem.

Beikers sacīja, ka namā bija arī 13 suņi, bet viņam nebija zināms, vai kāds no tiem palicis dzīvs.

Beikers bija ugunsdzēsēju komandā, kas ieradās dzēst ugunsgrēku. Kad viņš mēģināja iekļūt degošajā namā un sauca dēlu, priekšnieks saprata, ka tur ir Beikera radinieki, un lika citiem ugunsdzēsējiem aizvest Beikeru atpakaļ uz depo.

Lucernas apgabala prokurors Sems Sangvedolče paziņoja, ka saskaņā ar provizorisku izmeklēšanu ugunsgrēks izcēlās uz verandas mājas priekšā un strauji izplatījās.

Beikers sacīja, ka izsaukumā bija minēta kaimiņu mājas adrese. Tuvojoties ugunsgrēka vietai, viņš saprata, ka deg viņa radinieku māja.

Starp upuriem bija viņa 19 gadus vecais dēls Deils Beikers, kurš jau no 16 gadu vecuma bija ugunsdzēsējs, sekojot abu vecāku piemēram.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu