Rīgas dome uzvarējusi būvnieku karteļa lietā pret "Velvi", piedzenot ap 3,3 miljonus eiro

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls,
Ilustratīvs attēls, Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas dome pirmajā tiesu instancē ir uzvarējusi būvnieku karteļa lietā pret būvfirmu "Velve", sociālajos tīklos vēsta Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP).

Ekonomisko lietu tiesa Rīgas domes prasību ir apmierinājusi daļēji: tiesa nosprieda piedzīt no uzņēmuma par labu Rīgas domei 3 308 995 eiro, tostarp 3 258 213 eiro - par zaudējumiem, 23 189 - par tiesas izdevumiem, bet 27 592 eiro veido citi ar lietas vešanu saistītie izdevumi.

Rīgas dome bija vērsusies tiesā pret būvniecības kompāniju "Velve", prasot atlīdzināt 3 977 971 eiro zaudējumus par sadārdzinātiem būvprojektiem, savukārt būvnieki zaudējumus neatzina.

Konkurences padome (KP) lēma sodīt būvnieku karteļa dalībniekus par ilgstošu aizliegtu vienošanos valsts un pašvaldību iepirkumos. Gandrīz visi pieķertie būvnieki pārkāpumus neatzina, bet KP aicināja pasūtītājus tiesāties ar viņiem par nodarītajiem zaudējumiem.

Šodien plkst.14 Rātsnamā notiks preses brīfings par tiesas spriedumu, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde. Preses brīfings notiks Rīgas rātsnamā pie 220.kabineta. Brīfingā piedalīsies Staķis un zvērināts advokāts Sandis Petrovičs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu