No šodienas aizliegts Igaunijā iebraukt Krievijas pilsoņiem ar Igaunijas izsniegtu Šengenas vīzu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas pase. Ilustratīvs attēls.
Krievijas pase. Ilustratīvs attēls. Foto: PRESSLAB/Shutterstock.com

Igaunija no ceturtdienas aizliedz iebraukšanu valstī Krievijas pilsoņiem, kuriem ir Igaunijas izsniegta Šengenas zonas vīza, kā arī ierobežo vīzu izsniegšanu Krievijas pilsoņiem.

Igaunijas valdība par tādu aizliegumu nolēma 11.augustā.

Lēmums neietekmē Krievijas pilsoņus, kuriem Šengenas zonas vīzu izsniegusi cita valsts, kā arī Igaunijas pastāvīgos iedzīvotājus un pastāvīgās uzturēšanās atļaujas turētājus.

Izņēmums tiek attiecināts arī uz Krievijas vēstniecības Igaunijā darbiniekiem un viņu radiniekiem, darbiniekiem, kas tieši iesaistīti preču un pakalpojumu pārvadājumos, personām, uz kurām attiecas Eiropas Savienības normas par pārvietošanās brīvību, personām, kas apmeklē tuvus radiniekus, cilvēkus, kas ierodas humānu apsvērumu dēļ.

Nolemts uz gadu pagarināt vīzu tiem Krievijas studentiem, kuriem tas nepieciešams mācību pabeigšanai Igaunijas augstskolās.

Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Reinsalu norādīja, ka šomēnes tiks runāts par Eiropas Savienības mēroga vīzu aizliegumu Krievijas pilsoņiem.

Vienlaikus viņš ceturtdien pauda pārliecību, ka arī pašlaik Eiropas Savienības normas atļauj lemt par iebraukšanas aizliegumu personām ar citas dalībvalsts izsniegtu Šengenas zonas vīzu.

Kā piemēru viņš minēja Covid-19 pandēmiju, kad valstīm bija iespēja noteikt iebraukšanas aizliegumus no citām bloka zemēm.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu