Luhanskā okupanti aiztur pusaudžus. Apmaiņā pret atbrīvošanu liek radiniekiem doties uz fronti (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas karavīrs.
Krievijas karavīrs. Foto: AP/Scanpix

Krievu karaspēks okupētajā Luhanskā sācis aizturēt 14-18 gadus vecus bērnus. Lai tos atbrīvotu, okupanti pieprasa kādam ģimenes loceklim doties uz fronti, lai cīnītos Krievijas pusē, pirmdien, 22. augustā, informē Luhanskas apgabala administrācijas vadītājs Serhijs Haidajs.

"Luhanskas iedzīvotāji ziņo par daudziem 14 līdz 18 gadiem vecu bērnu pazušanas gadījumiem. Viņi tiek aizturēti identitātes noskaidrošanai. Procedūra ilgst nevis 72 stundas, kā ierasts, bet līdz brīdim, kad pēc bērna ierodas tēvs vai brālis, kuram tiek dota izvēle: ja ne bērns, tad kurš viņa vietā dosies uz fronti," ziņapmaiņas platformā "Telegram" raksta Haidajs.

Viņš pavēstīja, ka okupanti turpina nodarboties ar reģiona civiliedzīvotāju piespiedu mobilizāciju un sāk karam gatavot pusaudžus.

"Tā Bilovodskas rajonā Novoderkulas ciema dibināšanas 225. gadadienas dienā notika 30 skolas vecuma bērnu svinīga zvēresta nodošana un uzņemšana militāri patriotiskajā kustībā "Jaunā gvarde". Vai viņi saprata notikušā turpmākās sekas? Diez vai. Vecāki, vai drīzāk mātes, - varbūt. Bet viņi palaida bērnus uz pasākumu un bez ierunām vēroja absurdu, kas nes nāvi," raksta Haidajs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu