Jauna informācija par slepkavības mēģinājumu ar paštaisītu spridzekli Jelgavā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta.

Kāds 45 gadus vecs vīrietis smagi uztvēra romantisku atteikumu un atriebības vārdā mēģināja izdarīt slepkavību – Jelgavā izsekoja iecerēto trīs bērnu māti un izvietoja sprāgstvielas ap viņas automašīnu, vēsta raidījums "Degpunktā".

Kāda jauna trīs bērnu māmiņa no Jelgavas šķietami parastā otrdienā piedzīvoja vienu no satraucošākajām dienām savā dzīvē. Ap pusdienas laiku sieviete mājās saposās un devās uz automašīnu, taču nekur tālu netika. Kāds nelūgts viesis naktī bija darbojies ar viņas transportlīdzekli.

Sieviete stāstīja: pamanījusi, ka pie auto aizmugurējā diska piesieta kaprona aukla, mēģinājusi noraut; tā kā nebija vēl īsti pamodusies, pārdedzināja ar šķiltavām. Miskastē pamanīja pudeli ar auklu, kanniņu, līdz pusei pilnu ar šķidrumu, aizlīmētu ar izolācijas lenti. Viņa secināja, ka kāds ir pacenties pagatavot spridzekli.

Sprādzienu, visticamāk, aktivizētu auklas paraušana, taču sievietei improvizēto mehānismu izdevās atpazīt laikus. Sievietei tobrīd neienāca prātā neviens viņai pazīstams cilvēks, kurš būtu bijis tik agresīvi noskaņots, lai apdraudētu viņas dzīvību. Nav zināms, cik eksplozija būtu bijusi nopietna, ja svešinieka plāns būtu izdevies.

Sieviete nevilcinoties atkāpās no bīstamā priekšmeta un izsauca policiju. Ņemot vērā plaša sprādziena bīstamību, ieradās arī pretterorisma vienība "Omega". Kaimiņi tika evakuēti, līdz draudi mazinājās.

Sapieri pašdarinātās sprāgstvielas neitralizēja un sagatavoja tālākai transportēšanai. Policija nodeva priekšmetu ekspertiem, kas noteiks ieroča potenciālo bīstamību. Slēdziens būs svarīgs izmeklēšanā, jo palīdzēs izsvērt radīto draudu apmēru.

Vīrietis nenoliedza savu vainu, kad viņu iztaujāja policija. Viņa dzīvesvietā tika veikta kratīšana un atrasts šaujamierocim līdzīgs priekšmets.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 117. panta un 15. panta – par sagatavošanos slepkavībai, apdraudot vairākas personas.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu