VIDEO UFC leģenda Neits Diazs "mēslu šovā" jeb "UFC 279" no organizācijas atvadās ar pārliecinošu uzvaru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tonijs Fergusons un Neits Diazs
Tonijs Fergusons un Neits Diazs Foto: AFP/SCANPIX

Svētdien, 11. septembrī, ar uzvaru no UFC uz nenoteiktu laiku atvadījās organizācijas leģenda Neits Diazs.

Pirms "UFC 279" cīņu šova netrūka dramatisku notikumu. "UFC" boss Deina Vaits aizkulišu kautiņu pirms preses konferences nosauca par "mēslu šovu". Ar to gan haoss nebeidzās, jo piektdien uzlecošā zvaigzne Hamzats Čimajevs bija ļoti tālu (+3,4 kilogrami) no iekļaušanās 77 kilogramu divīzijas noteiktajā svarā. Tā rezultātā cīņu šovā tika veiktas pamatīgas izmaiņas.

Čimajevs, kuram oriģināli bija jātiekas ar Neitu Diazu, aizvadīja cīņu pret Kevinu Holandu. Li Jinngljaņs tikās pret Holanda oriģinālo pretinieku Danielu Rodrigesu, savukārt Neits Diazs vakara galvenajā cīņā aizvadīja cīņu pret citu UFC leģendu Toniju Fergusonu.

Skandalozi notikumi "UFC 279" apvija arī cīņu dienā, jo Jinngljaņa un Rodrigesa cīņā tika fiksēts dalīts tiesnešu (29-28, 29-28, 28-29) lēmums par labu Rodrigesam. Fani sociālo mediju platformās "uzsprāga", norādot, ka šai trīs raundu duelī pēc punktiem pavisam noteikti bija jāuzvar ķīnietim.

Jau nākamajā duelī pie vieglas uzvaras tika uzlecošā UFC zvaigzne Hamzats Čimajevs, kurš pirmā raunda sākumā ignorēja pretinieka piedāvājumu sasveicināties un momentāni metās Holanda kājās, pārnesot cīņu parterī. Lai arī Holands, kuram vreslings nebūt nav viņa stiprākā puse, aptuveni divas minūtes atzīstami cīnījās parterī, Čimajevs "atrada" pretinieka kaklu un cīņu piebeidza ar tā saukto "D'Arce" žņaugšanas paņēmienu.

Vakara galvenajā cīņā tikās divas UFC leģendas - Tonijs Fergusons un Neits Diazs. Šeit gan var tikai piekrist Diazam, kurš vēl pirms cīņas sarunā ar Džo Roganu norādīja, ka viņam ar Fergusonu oktagonā bija jātiekas jau pirms aptuveni sešiem gadiem, kad abi cīkstoņi vēl bija spēka gados.

Pirmajā raundā stājā pārliecinošāks izskatījās Diazs, kurš pat vienreiz nobloķēja Fergusona spērienu pa kāju (Diazs ir bēdīgi slavens ar savu kāju absolūtu nesaudzēšanu). Cīņas turpinājumā abi fanu mīluļi parūpējās arī par šova elementiem, tomēr cīņu turpināja kontrolēt Diazs (cīņas tiesnesis vārdā Juničiro Kamijo gan uzskatīja, ka pēc trim raundiem ar 29-28 vadībā bija Fergusons). 

Pirms ceturtā raunda Fergusona treneri viņu aicināja cīņu pārvest parterī, ko viņš pēc vairāku sitienu uzņemšanas ceturtā raunda vidū arī izdarīja. Tiesa, tas bija, iespējams, sliktākais Fergusona lēmums, jo jau mirkli vēlāk viņš bija spiests padoties pēc Diaza giljotīnas žņaugšanas paņēmiena.

Pārējos vakara galveno cīņu ("main card") dueļos pie uzvaras ar pirmā raunda žņaugšanas paņēmienu tika Džonijs Volkers, pārspējot Ionu Kutelabu, kā arī vēsturisku uzvaru izcīnīja Meisija Čiasona, kura ar tehnisko nokautu uzveica Irēni Aldanu. UFC vēsturē nevienam cīkstonim nebija izdevies cīņu vinnēt ar spērienu korpusā no partera pozīcijas ("upkick").

Neits Diazs pēc cīņu šova paziņoja, ka uz nenoteiktu laiku pametīs UFC, kamēr Fergusons, kuram šis bija jau piektais zaudējums pēc kārtas, par karjeras noslēgšanu vēl neieminējās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu