TVNET GRUPA aicina - dodies vēlēt arī tu! 1. oktobrī izmantosim savas privilēģijas (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: TVNET GRUPA

Sestdien, 1. oktobrī, notiks 14. Saeimas vēlēšanas. Katrs no mums ir atbildīgs par tautas un valsts nākotni, tās labklājību un drošību, pārticību un spēku. Neviens to nedarīs mūsu vietā, tas ir mūsu, demokrātiskas kopienas locekļu, uzdevums - nodrošināt nācijas attīstību. TVNET GRUPA aicina - piedalies savas valsts veidošanā un dodies balsot!

Tikpat bieži arī aizmirst, ka to iespējams izdarīt tik vienkāršā veidā kā aizejot nobalsot. Nav obligāti jāiesaistās politikā vai jāasociē sevi ar kādu politisko spēku. Pietiek, ka reizi četros gados oktobra pirmajā sestdienā pilsonis ierodas kādā no daudzajiem vēlēšanu iecirkņiem un atzīmē kandidātu, kas, viņaprāt, vislabāk ataino tā intereses. Tādā veidā cilvēks deleģē savu priekšstāvi nākamos četrus gadus pārstāvēt viņa intereses. 

Demokrātija - tā ir īsta privilēģija. Teju pusgadsimtu Latvijā cilvēki smaka zem nedemokrātiskas ideoloģijas segas, kuras attaisnošanai tikai rīkotas fiktīvas vēlēšanas, kuru rezultāti vienmēr bija paredzami. Šādi mehānismi joprojām eksistē ļoti daudzās pasaules vietās, un tā nav nekāda vēstures palieka, kas mūsdienās vairs nav klātesoša. Taču Latvijā mums ir tiesības izvēlēties un noteikt savu nākotni, tāpēc šo iespēju neizmantot būtu spļāviens sejā visiem tiem, kuri tik ļoti alkst pēc šādas brīvības - lemt par savu likteni. 

Vēlēšanas nav bezjēdzīgas, un tās mainīs (pretēji daudzu viedoklim, ka "vēlēšanas neko nemaina") valsts nākamo četru gadu politisko kursu. Tagad izvēle, kurā virzienā vēlamies stūrēt Latviju, navigējot pa politikas neparedzamajiem ūdeņiem, ir mūsu rokās. Tā ir jāizmanto, jo, ļaujot citiem to darīt mūsu vietā, iznākums var būt ne tikai neparedzams, bet pat katastrofāls.  

Pēdējo vēlēšanu laikā dramatiski krities vēlētāju skaits. Paužot aktīvu pozīciju, TVNET GRUPA motivē darbiniekus pildīt savu pilsoņa pienākumu, došanos vēlēt atbalstot ar papildus brīvdienu piešķiršanu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu