"Tas ir teju neiespējami..." Ralfs Šūmahers nosauc aptuveno summu, kas nepieciešama, lai nonāktu F-1

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ralfs Šūmahers
Ralfs Šūmahers Foto: AFP/SCANPIX

Bijušais Pirmās formulas pilots Ralfs Šūmahers sarunā ar "Motorsport-total" ieskicēja aptuveno summu, kas pilotiem nepieciešama, lai aizcīnītos līdz autosporta karaliskajai klasei.

Nav noslēpums, ka vairums pilotu nāk no ļoti bagātām ģimenēm. Piemēram, Serhio Peress un Lando Noriss ir miljonāru dēli, kamēr Nikolasa Latifi un Lānsa Strolla tēvi ir miljardieri. Tādi piloti kā Makss Verstapens, Kevins Magnusens, Miks Šūmahers un Karloss Sainss ir bijušo pilotu atvases.

Citi piloti, kā piemēram, vairākkārtējie čempioni Sebastians Fetels un Luiss Hamiltons karjeras sākumā paļāvās uz sponsoru naudu. Īsāk sakot, F-1 nekad nav bijis un nebūs sporta veids, kur neapstrīdami lielāko lomu spēlēs pilota talants.

Bijušais F-1 pilots Ralfs Šūmahers, kurš savas karjeras laika aizvadīja 182 sacīkstes, izcīnot sešas uzvaras, formulas "virtuvē" ir apgrozījies lielāko daļu savas dzīves.

Ralfs Šūmahers uzskata, ka tikšana līdz F-1 pilotam izmaksā aptuveni 12-15 miljonus eiro.

 "Lai piedalītos sacensībās, kurās startē sešus līdz astoņus gadus veci braucēji, ir nepieciešami aptuveni 30 tūkstoši sezonā. Tev ir jāceļo, jāatrod nakts vieta, kaut ko nedaudz arī jāuzēd," norāda Šūmahers, piebilstot, ka nākamais kartingu līmenis jau ir krietni dārgāks.

"Starptautiskās kartinga sacensībās, kurās piloti startē ar profesionālām komandām un aizvada visas sacīkstes, var "iztikt" ar ceturtdaļmiljonu eiro sezonā," norāda bijušais pilots.

Šūmahers arī piebilst, ka izmaksas kartingu sacensībās vēl ir niecīgas salīdzinājumā ar tālākajām formulu klasēm.

"Ja runa ir par zemākajām [formulas] klasēm, parasts "mirstīgais" to nevar atļauties. Tas ir teju neiespējami. No sākuma varbūt ir nedaudz vieglāk, bet tālāk [formulas klasēs] jau ir ļoti grūti," norāda Ralfs Šūmahers.

Ralfs kopā ar savu brāli Mihaelu uzauga blakus kartinga trasei, jo viņu tēvs tur strādāja.
"Paveicās, ka mums bija atbalstītāji. Tolaik kartings bija lētāks, kā arī kopējais sacensību līmenis nebija tik augsts. Mēs izaugām kartinga trasē, līdz ar to mums bija lielas priekšrocības."

Ralfs Šūmahers pilota karjeru noslēdza 2007. gadā. Viņa dēls Deivids vēl 2021. gadā sacentās F-3 seriālā, bet šosezon viņš startē "Deutsche Tourenwagen Masters" sacensībās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu