Iekšlietu ministrs "melnajā sarakstā" iekļauj bijušo "Doždj" raidījuma vadītāju Korosteļevu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksejs Korosteļevs.
Aleksejs Korosteļevs. Foto: Ekrānuzņēmums no video

Iekšlietu ministrs Kristaps Eklons (AP), izvērtējot Valsts drošības dienesta (VDD) ierosinājumu, iekļāvis tā dēvētajā melnajā sarakstā bijušo televīzijas kanāla "Doždj" ("Дождь"/"TV Rain") raidījuma vadītāju Alekseju Korosteļevu, kurš pastāvīgi strādāj Gruzijā, bet pēc izteikumiem ēterā par atbalstu Krievijas armijas karavīriem tika atlaists.

Korosteļeva iekļaušanu sarakstā aģentūra LETA apstiprināja Iekšlietu ministrijā.

Saskaņā ar likumu ārzemniekam, par kuru pieņemts iekšlietu ministra lēmums, viena mēneša laikā ir tiesības to pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā. Pieteikuma iesniegšana tiesā neaptur lēmuma izpildi un pieteicējs nav tiesīgs lūgt tiesai apturēt šā lēmuma darbību. Administratīvajai apgabaltiesai lietu jāizskata divu mēnešu laikā.

Jau ziņots, ka Korosteļeva iekļaušanu sarakstā rekomendēja VDD, kas bija izvērtējis televīzijas kanāla 1.decembra raidījumā "Zģes i seičas" ("Здесь и сейчас"/"Te un Tagad") paustos izteikumus, secinot, ka tie ir vērtējami kā aicinājums sniegt materiālu atbalstu Krievijas okupācijas spēkos mobilizētajiem karavīriem.

Korosteļevs raidījuma laikā vairākkārt norādīja uz Krievijas karavīru smagajiem apstākļiem frontē, nepietiekamo nodrošinājumu ar ekipējumu un pārtiku, un izteica cerību, ka telekanāla darbība var viņiem palīdzēt.

Pēc šī gadījuma "Doždj" nolēmis pārtraukt sadarbību ar Korosteļevu, norādot, ka par pamatu atlaišanai esot tieši viņa izteikumi.

Pēc tam, kad Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) jau vēlāk anulēja "Doždj" licenci, telekanāla ģenerāldirektore Natālija Sindejeva emocionālā video izteicās, ka Korosteļeva atlaišana bijusi kļūda, tāpēc viņš un vēl divi žurnālisti esot aicināti atgriezties darbā.

Tomēr "Doždj" galvenais redaktors Tihons Dzjadko jau paziņojis, ka neplāno mainīt lēmumu, un Korosteļevs netiks ņemts atpakaļ.

VDD savu vērtējumu par raidījumā paustajiem izteikumiem 5.decembrī nosūtīja NEPLP, kas pieņēmusi lēmumu anulēt "Doždj" apraides atļauju.

Ņemot vērā, ka Korosteļevam nav uzturēšanās atļaujas Latvijā, saskaņā ar Krimināllikumu persona Latvijā nevar tikt saukta pie kriminālatbildības.

Jau ziņots, ka neatkarīgais televīzijas kanāls "Doždj" darbību uz laiku pārtrauca marta sākumā pēc tam, kad Krievijas Valsts dome pieņēma likumu par "viltus ziņām". Līdz ar kanāla darbības apturēšanu tā galvenais redaktors un vairāki citi redakcijas darbinieki pameta Krieviju.

"Doždj" 18.jūlijā pakāpeniski atsāka darbu, strādājot tostarp no studijas Rīgā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu