Liepājā aiztur starptautiski meklētu Lietuvas pilsoni. Pie viņa atrod daudz narkotisko vielu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: FOTOKITA/Shutterstock

Valsts policijas (VP) amatpersonas Liepājā aizturēja kādu Lietuvas pilsoni, kurš atradās starptautiskajā meklēšanā par narkotisko vielu realizāciju. Viņa īpašumos arada lielu daudzumu narkotisko vielu, pavēstīja VP Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Pagājušā gada 19. decembrī VP Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveidu apkarošanas nodaļas amatpersonas veica kratīšanu kādā dzīvoklī Liepājā, kur konstatēja lielu daudzumu narkotisko un psihotropo vielu.

Kā norāda Šeršņova,

vīrieša īrētajā dzīvoklī tika konstatēti vairāk nekā pieci kilogrami izžāvētas marihuānas, vairāk nekā 280 grami tramadola, kā arī kokaīns un amfetamīns.

Transportlīdzeklī tika atrastas iepriekš minētās vielas, taču mazākos daudzumus un jau sagatavotas, visticamāk, realizācijai. Izņemtās vielas ir nodotas ekspertīzei, lai noteiktu precīzu svaru un sastāvu. Narkotiskās un psihotropās vielas tika realizētas Liepājā un citviet Latvijā.

Vīrietis atradās starptautiskajā meklēšanā par narkotisko vielu realizāciju Lietuvas teritorijā un,

uzturoties Latvijā, slēpa identitāti, izmantojot viltotus dokumentus, kas, saskaņā ar Krimināllikumu, ir noziedzīgs nodarījums.

Vīrietis izdarīto atzīst un ar policiju sadarbojas. Viņam izmeklēšanas laikā ir piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

VP amatpersonas turpina izmeklēšanu sāktajā kriminālprocesā par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu realizācijas nolūkā, ja tas izdarīts ar narkotiskajām un psihotropajām vielām lielā apmērā.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

VP atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu