Pusmiljons bezmaksas aviobiļešu: Honkonga paziņo, kad Eiropas iedzīvotāji varēs pieteikties biļetēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Sun_Shine/Shutterstock

Viena no lielākajām Ķīnas pilsētām Honkonga nolēmusi izdalīt pusmiljonu bezmaksas aviobiļešu, lai atgrieztu tūrisma plūsmu reģionā. Biļetes tiks laistas apgrozībā, sākot no marta, savukārt Eiropas iedzīvotājiem būs pieejamas no maija, vēsta medijs "Euronews".

Ceļošanai uz Ķīnu vairs nav šķēršļu, jo arī Honkonga jau pāris mēnešus ir atcēlusi Covid-19 ceļošanas ierobežojumus, tajā skaitā obligāto pašizolāciju pēc ieceļošanas.

Honkonga cer atgūties no pandēmijas, kas kritiski ietekmēja tūrisma industriju, tādēļ izstrādāts divu miljardu dolāru vērts projekts "Hello Hong Kong", kura ietvaros tiks izdalīti 500 tūkstoši aviobiļešu vairāk nekā 250 miljonu eiro apmērā.

Oktobrī Honkongas Tūrisma valdes izpilddirektors Deins Čengs atzina BBC, ka sākotnēji biļetes tika pirktas, lai atbalstītu aviokompānijas pandēmijas laikā. 1. februārī Honkongas līderis Džons Lī atklāja projektu, kura ietvaros bezmaksas biļešu izdale sāksies 1. martā.

Pirms pandēmijas Honkongu gadā apmeklēja aptuveni 56 miljoni tūristu, kas ir septiņas reizes vairāk nekā vietējo iedzīvotāju populācija.

Tomēr stingrie Covid-19 pandēmijas ierobežojumi pēdējos trīs gadus liedza ieceļošanu, novājinot tūrisma sektoru un ekonomiku. Saskaņā ar valdības datiem, pilsētas KPI pagājušajā gadā nokrita par 3,5 procentiem, salīdzinot ar 2021 gadu.

Biļetes tiks izdalītas vairākos piegājienos sešu mēnešu garumā, sākot no 1. marta. 65 procenti biļešu tiks sadalītas starp trim Honkongas aviokompānijām: "Cathay Pacific", "HK Express" un "Hongkong Airlines". Pārējās biļetes tiks rezervētas, lai atbalstītu vietējo tūrismu.

No 1. marta bezmaksas aviobiļetes saņems cilvēki Dienvidaustrumāzijā, no 1. aprīļa - cilvēki, kas dzīvo kontinentālajā Ķīnā, bet no 1. maija - iedzīvotāji visā pārējā pasaulē. Atlikušās biļetes jūlijā tiks izdalītas Honkongas iedzīvotājiem.

Biļešu izdale norisināsies dažādos veidos: pēc izlozes principa, pēc ātruma principa, vai arī, pērkot vienu biļeti, otru dos par brīvu.

Lai pretendētu uz iespēju iegūt bezmaksas aviobiļeti, ikviens interesents aicināts reģistrēties iepriekš minēto aviokompāniju mājaslapās.

Visas projektā izsniegtās bezmaksas biļetes būs paredzētas ceļojumam turp un atpakaļ ekonomiskajā klasē, tomēr biļešu ieguvējiem visi papildu izdevumi, kas saistīti ar nodokļiem un citām izmaksām, būs jāsedz pašiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu