VIDEO Dzērājšoferis Mārupē bēg no policijas un izraisa nāvējošu avāriju (14)

Ziņa papildināta plkst. 12.21
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: DarSzach/Shutterstock

Trešdien, 5. aprīlī, Mārupē notikusi traģiska avārija. Viens cilvēks zaudēja dzīvību, norāda Valsts policija. 

Pēc iedzīvotāju lūguma uz Mārupi tika nosūtīta ceļu policijas ekipāža, lai kontrolētu autovadītāju braukšanas ātrumu. Daugavas ielā likumsargi pamanīja kādu 1978. gadā dzimušu šoferi, kurš pārsniedza braukšanas ātrumu par aptuveni 20 km/h. "Audi A6" šoferis ignorēja likumsargu aicinājumu apstāties, vēsta raidījums "Degpunktā". 

Vīrietis strauji palielināja ātrumu, braucot ar vairāk nekā 120 km/h lielu ātrumu, un mēģināja aizbēgt. Vienā no līkumiem Rožu ielā stūrētājs nesavaldīja savu auto un iebrauca pretējā joslā, izraisot sadursmi ar citu "Audi" automašīnu.

Rožu ielā notika automašīnu "Audi A6" un "Audi A6 Avant" sadursme. Avāriju izraisīja šoferis alkohola reibumā. 

"Audi A6 Avant" vadītājs gāja bojā notikuma vietā.

Jānis, kurš dzirdēja avārijas troksni, stāsta, ka dzirdējis nepatīkamu troksni. Viens vadītājs bija izkāpis laukā no sava spēkrata, bet otrs - iespiests auto. Atbrauca glābēji un abus nogādāja mediķu busiņā.

Izkāpušo cilvēku bija aizturējusi policija, viņš no sāpēm kliedza, vēlāk, izskatās, ka zaudēja samaņu. Tikmēr otrs - spēkratā iespiestais cilvēks - bija bez samaņas.

Izskatās, ka smagāk cieta cilvēks, kurš vienkārši brauca pa ceļu, stāsta aculiecinieks.

Bija skaidri redzams, ka vīrietis, kurš bēga, bija lietojis alkoholu. Mašīnas aizmugurē mētājās vairākas tukšas grādīgo dzērienu pudeles.

Negadījumā viena persona cieta un tika nogādāta medicīnas iestādē, taču vēl viena persona gāja bojā.

Policija kriminālprocesā izmeklēs precīzus notikušā apstākļus.

Tikmēr Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) informēja, ka dienests saņēma izsaukumu uz Alūksnes novada Pededzes pagastu par negadījumu, kurā iesaistīti divi autobusi un iespiests viens cilvēks.

Izmantojot hidrauliskos instrumentus, ugunsdzēsēji cilvēku atbrīvoja un nodeva mediķiem. Notikumā cieta vēl septiņi cilvēki.

Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti kopumā 104 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietušas 12 personas un viena persona ir gājusi bojā.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 588 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 225 par ātruma pārsniegšanu un divi par agresīvu braukšanu. Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā ir uzsākts viens administratīvo pārkāpumu process un septiņi kriminālprocesi, tāpat sākti trīs kriminālprocesi par transportlīdzekļa vadīšanu iespējamā narkotisko vielu iespaidā.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu