"Kings" saspēles vadītājs Fokss kļūst par NBA vēsturē pirmo Džerija Vesta trofejas laureātu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
De'Ārons Fokss
De'Ārons Fokss Foto: AFP / Scanpix

Par šīs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas labāko spēlētāju izšķirošajos mirkļos ("Clutch player of the year") atzīts Sakramento "Kings" saspēles vadītājs De'Ārons Fokss.

25 gadus vecais Fokss saņēma 91 pirmo vietu balsojumā no 100, pārliecinoši kļūstot par šīs balvas pirmo ieguvēju NBA vēsturē. Fokss ieguva 460 no 500 iespējamiem punktiem.

Fokss šosezon vidēji mačā guva 25 punktus, atdeva 6,1 rezultatīvu piespēli, izcīnīja 4,2 bumbas zem groziem, pārtvēra 1,1 piespēli un guva 194 "atslēgas" punktus - tie tiek skaitīti spēles pēdējās piecās minūtēs.

"Vienmēr esmu teicis, ka nevajag baidīties pieļaut kļūdu," otrdien norādīja Fokss. "Visus metienus nekad neizdosies realizēt, bet mani partneri un treneri atrod man vietu laukumā, lai es būtu sekmīgs. Man ir pārliecība izšķirošajos metienos."

Ar Foksu ierindā "Kings" pašlaik izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā sērijā līdz četrām uzvarām ir vadībā 2-0 pret čempionvienību Goldensteitas "Warriors".

Otrais balsojumā aiz Foksa ar 104 punktiem palika Džimijs Batlers no Maiami "Heat", bet trešais - Demars Derouzens no Čikāgas "Bulls", kurš ieguva 80 punktus.

Šī bija otrā nozīmīgā šosezon pasniegtā individuālā balva NBA. PIrmdien par labāko aizsardzības spēlētāju atzīts Memfisas "Grizzlies" pārstāvis Džarens Džeksons jaunākais.

Šonedēļ NBA tiks pasniegtas vēl divas balvas - Labākais rezervists un Gada treneris.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu