"Šausmīgas bēdas, sāpes." Kahovkā plūdu dēļ iznīcināts zoodārzs. Mokošā nāvē miruši 300 dzīvnieku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: "Казкова диброва" г.Новая Каховка"/Facebook

Okupantu armijai uzspridzinot Kahovkas hidroelektrostacijas (HES) aizsprostu, iznīcināts zoodārzs un nogalināti aptuveni 300 dzīvnieku, vēsta medijs "Meduza".

Plūdu rezultātā Kahovkas vietējā zoodārzā "Kazkova dibrova" gājuši bojā aptuveni 300 dzīvnieku.

"Facebook" ierakstā vēstīts: "Nogalināti ap 300 dzīvnieku, kurus mūsu Nova Kahovkas iedzīvotāji zināja un mīlēja. Pērtiķi Anfisa un Čārliks, ponijs Mališs, ēzelis Osja, jenoti Miša, Ļuļa, Diņka, žako papagailis Veņa, vārnulis Roma, murkšķi, Kamerūnas kazas, aitas, papagaiļi, jūrascūciņas, fretkas un daudzi citi mūsu mazie mīluļi gājuši bojā.

Izglābušies tikai pāris gulbji un pīles. Neizdzīvoja arī mazais gulbēns, kas izšķīlās pirms piecām dienām. Pulksten 6, kad parkā ieradās Dibrovas darbinieki, viss jau bija zem ūdens."

Zoodārza pārstāvji stāstīja, ka veselu gadu mēģinājuši glābt iesprostotos dzīvniekus, taču evakuācija no pilsētas nebija iespējama bloķētu un mīnētu ceļu dēļ. Pēc tam sekoja ziedojumu vākšana dzīvnieku barības iegādei.

"Mēs darījām visu, lai glābtu dzīvnieku dzīvības tik šausmīgā situācijā. Un šodien okupanti iznīcināja "Kazkova Dibrova" – Nova Kahovkas iedzīvotāju un viesu iecienīto atpūtas vietu. Tās ir šausmīgas bēdas, šausmīgas sāpes," vēsta zoodārzs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu