"TTT Rīga" Eirolīgas kvalifikācijā tiksies ar Rumānijas vienību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"TTT Rīga" basketbolistes
"TTT Rīga" basketbolistes Foto: TTT Rīga/ Facebook

Latvijas čempionvienība sieviešu basketbolā "TTT Rīga" FIBA Eirolīgas kvalifikācijā spēkosies ar Rumānijas vienību "ACS Sepsi-SIC", noskaidrojās trešdien notikušajā izlozē.

Kopumā Eirolīgas sezonai pieteikušās 19 komandas, no kurām 13 uzreiz spēlēs pamatturnīrā, bet vēl sešas vienības kvalifikācijā spēkosies par trīs atlikušajām vietām pamatturnīrā.

Vēl kvalifikācijā, kas paredzēta no 20. līdz 27.septembrim, tiksies Miškolcas DVTK (Ungārija) un Londonas "Lions" (Lielbritānija), kā arī "Polkowice" (Polija) un Stambulas "Bešiktaš" (Turcija). Pamatturnīrā iekļūs uzvarētāja divu spēļu summā.

Izlozē tika noskaidrots, ka pamatturnīrā A apakšgrupā spēlēs Stambulas "Fenerbahce" (Turcija), Skio "Famila" (Itālija), "Valencia" (Spānija), Vilērbānas ASVEL (Francija), Ļubļinas AZS UMCS (Polija), Saragosas "Casademont" (Spānija), kā arī divas komandas no kvalifikācijas. A grupā spēkus mēros "TTT Rīga" un Rumānijas vienības "ACS Sepsi-SIC" pāra uzvarētāja, kā arī Miškolcas DVTK vai Londonas "Lions".

Tikmēr B grupā spēlēs Salamankas "Perfumerias Avenida" (Spānija), Prāgas ZVVZ USK (Čehija), Mersinas "Cukurova" (Turcija), "Villeneuve d’Ascq-LM" (Francija), "Basket Landes" (Francija), Boloņas "Virtus Segafredo" (Itālija), "UNI Gyor" (Ungārija), kā arī "Polkowice" (Polija) un Stambulas "Bešiktaš" (Turcija) pāra uzvarētāja.

Komandas, kas nepārvarēs Eirolīgas kvalifikāciju, nākamo sezonu sāks FIBA Eirokausā.

Pagājušajā sezonā "TTT Rīga" Eirolīgā nespēlēja, bet ieņēma pirmo vietu Baltijas Sieviešu basketbola līgā (BSBL) un Latvijas čempionātā.

Savukārt 2021./2022.gada sezonā Rīgas klubs ar izcīnītām sešām uzvarām 14 spēlēs Eirolīgas A grupā ieņēma piekto vietu, un sezona tai bija jāturpina FIBA Eirokausā, taču pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā FIBA apturēja Krievijas komandu dalību turnīrā, Latvijas komandai pakāpjoties uz ceturto vietu. Ceturtdaļfinālā latvietes ar 0-2 piekāpās Stambulas "Fenerbahce".

Pagājušajā sezonā pār Eirolīgas čempionēm kļuva Stambulas "Fenerbahce" basketbolistes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu