FOTO Igaunijā no agresīvas sirmgalves nolaidības izglābj vismaz 25 kaķus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Izglābtie kaķi
Izglābtie kaķi Foto: MTÜ Kasside Turvakodu / Facebook

7. augustā Igaunijas dzīvnieku tiesību aktīvistu biedrība "Kasside Turvakodu" no smagas nolaidības glāba 25 kaķus, kuri mitinājās kādā Austrumviru apriņķa dzīvoklī. Tā kā vairākas no izglābtajām kaķenēm ir stāvoklī, galīgais izglābto kaķu skaits vēl nav zināms, vēstī "Postimees".

Dzīvnieku tiesību organizācija vairākas nedēļas centusies glābt šos 25 kaķus.

Saimnieces mazdēls vērsās pie dzīvnieku tiesību aktīvistiem, taču saimniece nevēlējās kaķus atdot. Pēc vairāku nedēļu ilgas skaidrošanās ar sociālā darbinieka palīdzību organizācijai izdevies nākt palīgā ļoti smagos apstākļos turētajiem dzīvniekiem.

"Antisanitārajā dzīvoklī bija jānoķer 25 kaķi. Sirmā kundze kļuva agresīva un vairākas reizes mēģināja uzbrukt organizācijas biedriem. Dzīvnieku glābšanas laikā kāda no sirmgalves paziņām no dzīvokļa paņēma divus kaķus, par kuriem vairāk neko nezinām... Atliek vien cerēt, ka šie divi kaķi tagad dzīvo labākos apstākļos," stāstīja brīvprātīgie.

Pēc kaķu izglābšanas tie tika nogādāti biedrības telpās. Vietas trūkuma dēļ nācās pat īrēt papildu istabu. Dzīvnieku tiesību aktīvistiem ļoti nepieciešama finansiāla palīdzība, jo dzīvnieku kopšana izmaksā dārgi.

"Sākotnējās procedūras 25 kaķiem izmaksāja aptuveni 5000 eiro, vēl jāveic pārbaudes un slimo kaķu ārstēšana, papildus telpu īre un komunālie maksājumi. Turklāt jāpabaro 25 jauni kaķi un jāmaina smiltis," raksta dzīvnieku aizstāvji.

Sākotnējās izmaksas vienam kaķim ir aptuveni 180-200 eiro atkarībā no dzimuma.

Šķiet, ka vairākas kaķu mātītes ir stāvoklī, bet konkrētais skaits pašlaik nav zināms.

"Tā kā tagad kaķus uz klīniku vedam uz pārbaudēm katru dienu pa vienam, varam lēst, ka nepieciešamība pēc jaunām mājām pieaugs ar katru dienu. Jaundzimušie kaķēni neizdzīvos vienā istabā ar lielajiem kaķiem."

Dzīvnieku tiesību aktīvisti nebija gaidījuši tik lielu kaķu skaitu.

"Uzreiz redzējām, ka viena no kaķenēm ir pēdējās grūtniecības dienās un, visticamāk, drīz dzemdēs. To apliecināja arī vizīte pie dakteres – drīz pasaulē nāks trīs kaķēni. Bet šovakar mēs bijām ļoti pārsteigti. Kad sākām glāstīt vienu kaķi, mūs sagaidīja pieci acu pāri!"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu