VIDEO un AUDIO Basketbola PK gaidot - kurš brauks, kuram jāpaliek mājās?

Čempionu brokastis #61
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

TVNET GRUPAS raidieraksta "Čempionu brokastis" jaunākajā sērijā apspriedām Latvijas vīriešu basketbola izlases gatavošanos debijai Pasaules kausā. Pārrunājām runas par iespējamajiem savainojumiem, kā arī nācām klajā ar savu versiju 12 vīru sastāvam, kuram Indonēzijā būs jāpārstāv valstsvienību.

Latvijas izlases potenciālie līderi Porziņģis, Dāvis Bertāns un Jānis Timma joprojām nav piedalījušies nevienā pārbaudes spēlē, valstsvienībai gatavojoties pirmo reizi vēsturē startēt Pasaules kausā. Kamēr vairākas citu valstu izlases ir jau paziņojušas 12 spēlētāju sastāvu gaidāmajam turnīram, Latvijas valstsvienība darbu turpina ar 16 kandidātiem un tuvāko rezervistu Mārci Šteinbergu ierindā.

Komandas galvenais treneris Luka Banki norādījis, ka Latvijas izlases sastāva izvēli varētu ietekmēt spēlētāju traumas, kas vēl vairāk liek bažīties par Porziņģa un citu līderu gatavību piedalīties Pasaules kausā. Jāņem vērā, ka mūsu valstsvienība savainojumu dēļ jau iepriekš zaudēja divus svarīgus ārējās līnijas spēlētājus - Jāni Strēlnieku un Rihardu Lomažu. Diemžēl nav izslēgts, ka viņiem pievienosies vēl kāds.

Saglabājot optimismu, ka Porziņģis un pārējie šā brīža Latvijas izlases kandidāti paspēs atlabt no traumām, lai varētu spēlēt Pasaules kausā, ļāvām vaļu saviem novērojumiem un viedokļiem - kuri 12 spēlētāji varētu būt tie, kurus Banki iekļaus sastāvā. Līdz turnīra sākumam atlikušas vairs tikai nepilnas divas nedēļas, kuru laikā paredzētas trīs pārbaudes spēles - 16. augustā Rīgā pret Somiju, 20. un 22. augustā Taivānā attiecīgi pret Puertoriko un Lietuvu.

Seko līdzi basketbola Pasaules kausa aktualitātēm kopā ar Apollo.lv, kas turnīra gaitā ziņos no notikuma vietas Indonēzijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu