Porziņģis izteicis savas domas par ārzemnieka piesaisti Latvijas izlasei (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis sarunā ar ziņu aģentūru LETA izteica savas domas par potenciālu ārzemnieka piesaisti Latvijas valstsvienībai.

Dāvis Bertāns finālturnīra laikā atkārtoti pauda savu noraidošo pozīciju par naturalizēto basketbolistu spēlēšanu izlasē. Atbildot uz jautājumu, kāda ir viņa nostāja šajā jautājumā, Porziņģis pievienojās komandas biedra teiktajam.

"Tā būtu iespējama vietas izlasē atņemšana kādam no mūsu pašu džekiem. Es tur redzu vairāk mīnusus nekā plusus. Šobrīd mums visa pietiek un esam lepni kā latvieši, ka mums visi ir savējie spēlētāji, jo tagad tas gandrīz ir retums starp visām izlasēm. Ar savu sastāvu kļuvām par piekto labāko izlasi pasaulē. Tas tomēr daudz ko pasaka par mūsu spējām," stāstīja Porziņģis.

Iepriekš Latvijas valstsvienības kontekstā tika locīts bijušā NBA spēlētāja Maika Džeimsa vārds. Džeimss pēdējo gadu laikā ir kļuvis par vienu no spožākajām ULEB Eirolīgas zvaigznēm trīs reizes iekļūstot arī vienā no tās simboliskajiem pieciniekiem.

Latvijas basketbola izlase aizvadītajā Pasaules kausa finālturnīrā izcīnīja augsto 5. vietu, valstsvienības stūrmanim Lukam Banki izpelnoties čempionāta labākā trenera godu. Savukārt valstsvienības saspēles vadītājs Artūrs Žagars ne tikai gāza vienā Pasaules kausa mačā atdoto rezultatīvo piespēļu rekordu, bet arī izpelnījās vietu turnīra otrajā simboliskajā pieciniekā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu