Dāvis Bertāns nāk klajā ar cēlu žestu saistībā ar atgrieztajām biļetēm uz maču pret Somiju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Basketbolists Dāvis Bertāns.
Basketbolists Dāvis Bertāns. Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns (Oklahomasitijas "Thunder", NBA) "Instgram" īsajos stāstiņos paziņojis, ka pats personīgi izpirkšot visas biļetes, ko Latvijas Basketbola savienība atgriezīs skatītājiem, kuri uz trešdienas spēli pret Somiju tomēr nedosies, un ziedos visu summu bērniem no Ukrainas. 

"Pēdējo mājas spēli ceļā uz FIBA WC vēlos pavadīt ar uzticamāko komandu un 6. spēlētāju," raksta Bertāns. "Personīgi izpirkšu visas atgrieztās biļetes un ziedošu summu bērniem no Ukrainas".

Latvijas izlase trešdien "Arēnā Rīga" plkst. 19.30 aizvadīs pārbaudes spēli pret Somijas valstsvienību. Šī būs pēdējā pārbaudes spēle savu skatītāju priekšā pirms Pasaules kausa, kas sāksies nākamnedēļ.

Dāvis Bertāns iepriekšējās spēles noraudzījās no laukuma malas, taču ir iekļauts 13 spēlētāju sastāvā. 

Kā ziņots, Latvijas Basketbola savienība ir paziņojusi, ka līdzjutēji, kuri maču pret Somiju vēlējās apmeklēt tikai Kristapa Porziņģa dēļ, varēs biļetes samainīt pret naudu.

Latvijas basketbola spožākā zvaigzne Porziņģis otrdienas vakarā publiski apstiprināja, ka šogad nepārstāvēs izlasi Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā. Viņš vēl nav atlabis no pēdas traumas, tāpēc izlēma nestartēt valstsvienībā.

Liepājnieks nav piedalījies nevienā no līdzšinējām trim pārbaudes cīņām, bet izlases līdzjutēji viņu cerēja redzēt laukumā trešdienas vakarā "Arēnā Rīga", kad latvieši aizvadīs pēdējo pārbaudes maču mājās pret Somiju.

Tagad ir skaidrs, ka Porziņģis laukumā noteikti nedosies, tāpēc LBS piedāvā faniem atgriezt naudu par iegādātajām biļetēm uz šo spēli.

"Ja galvenais spēles apmeklējuma mērķis tomēr bija redzēt Kristapu laukumā, informējam, ka naudu par šodienas spēles biļetēm ir iespējams atgriezt, rakstot uz e-pastu info@bezrindas.lv līdz plkst. 16 un e-pasta pielikumā pievienojot iegādātās biļetes. Nauda tiks atgriezta desmit dienu laikā," informē LBS.

Latvijas basketbola valstsvienība, gatavojoties Pasaules kausa izcīņas turnīram, jau izcīnījusi trīs uzvaras pārbaudes spēlēs ar Zviedrijas (87:77), Gruzijas (82:57) un Dominikānas (74:69) izlasēm.

Spēle pret Somiju trešdien sāksies plkst. 19.30, tiešraidē to pārraidīs kanāls LTV7.

Somija iepriekšējās pārbaudes spēlēs ar 81:79 pārspēja Lietuvu, ar 86:80 - Igauniju un ar 80:84 zaudēja Lietuvai atkārtotā cīņā.

Latvijas izlasei pēc mača ar Somiju vēl plānoti divi mači Taivānā, tiekoties ar Puertoriko (20. augustā) un Lietuvu (22. augustā).

Pasaules kausa finālturnīrs no 25. augusta līdz 10. septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās. Latvijas izlase apakšgrupas spēles, kurās tiksies ar Franciju, Kanādu un Libānu, aizvadīs Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu