VIDEO Putina balss BRICS samita videouzrunā izklausījusies pavisam jokaina (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas autokrāts Vladimirs Putins.
Krievijas autokrāts Vladimirs Putins. Foto: ALEXEI BABUSHKIN / SPUTNIK / KREMLIN POOL/EPA

Krievijas diktators Vladimirs Putins piecu lielo jaunietekmes valstu - Brazīlijas, Krievijas, Indijas, Ķīnas un Dienvidāfrikas Republikas - jeb BRICS samitā otrdien teicis videouzrunu, taču žurnālisti novērojuši kādu dīvainību. Kremļa saimnieka balss izklausījusies pavisam jokaina, ziņo neatkarīgais medijs "Meduza". 

Iemesls tam nav zināms. Iespējams, tā bijusi tehniska kļūme.

Putins uzrunā izteicās, ka BRICS valstis ir ceļā uz pasaules iedzīvotāju skaita lielākās daļas sasniegšanu, atzīmē ziņu aģentūra "Reuters". 

"Mēs sadarbojamies pēc vienlīdzības, partnerības, otra interešu ievērošanas principiem, un tā ir mūsu asociācijas uz nākotni vērstā stratēģiskā kursa būtība. Kurss, kas atbilst mērķiem lielākajai pasaules sabiedrības daļai, ko sauc arī par globālo vairākumu," sacīja Putins.

BRICS dalībvalstis pārstāv vairāk nekā 40% pasaules iedzīvotāju, un samitā paredzēts apspriest jaunu dalībvalstu pievienošanu, taču Putins par šo jautājumu neatbildēja, atzīmē "Reuters". 

Putins nevarēja klātienē ierasties uz samitu, jo Starptautiskā krimināltiesa (SKT) martā izdeva viņa aresta orderi, apsūdzot viņu kara noziegumos Ukrainā.

Jau ziņots, ka 22. augustā Dienvidāfrikas lielākajā pilsētā Johannesburgā sācies BRICS samits, vēsta ārvalstu mediji. Tas norisināsies līdz 24. augustam.

Īpašas cerības uz samitu liek Krievija, jo pēc iebrukuma Ukrainā tā ir nonākusi starptautiskajā izolācijā, tai vitāli ir nepieciešami jauni sabiedrotie, norāda analītiķi.

Pirmo reizi pēdējo 10 gadu laikā samita laikā tiks apspriests BRICS paplašināšanas jautājums, jo arī vairākas citas valstis ir izteikušas vēlmi pievienoties blokam.

Uz samitu ir uzaicināti aptuveni 40 valstu vadītāji. Starp potenciālajiem kandidātiem ir Kazahstāna, Saūda Arābija, Irāna, AAE, Argentīna, Indonēzija, Ēģipte, Etiopija un ducis citu valstu, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

SKT izdevusi orderi Putina aizturēšanai saistībā ar tūkstošiem bērnu izvešanu no okupētajām Ukrainas teritorijām uz Krieviju. Tā kā DĀR ir SKT dalībvalsts, tai vajadzētu Putinu aizturēt, ja viņš ierastos valstī.

"Pēc abpusējas vienošanās Krievijas Federācijas prezidents Vladimirs Putins neapmeklēs samitu, bet Krievijas Federāciju pārstāvēs ārlietu ministrs [Sergejs] Lavrovs," jau jūlijā paziņojumā norādīja DĀR prezidenta Sirila Ramafosas preses sekretārs Vinsents Magvenja.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu